Dartz Black Shark piecos eksemplāros (+ foto)

Kļuvis zināms, ka Latvijas kompānija Dartz savu jaunāko modeli Black Shark izgatavos piecu eksemplāru lielā sērijā. Vēl viena automašīna tiks uzbūvēta pēc kāda Londonas biznesmeņa īpaša pasūtījuma.

Dartz savu jaunāko modeli nosaucis par „visīstāko XXI gadsimta spiegu automobili.” Drošības standartu B7 kategorijai atbilstošās „Melnās haizivs” pamatā ir Mercedes GL 63 AMG apvidus automobilis, ko pārklās ar kevlara un titāna virsbūves paneļiem. Šāds risinājums pasargās pasažierus no lodēm un magnētiskajām mīnām, bet ar bruņām aizklātais radiators, ko vajadzības gadījumā nosedz, aizverot speciālas žalūzijas, neļaus sabojāt automobiļa tehniku. Zem motora pārsega atrodas AMG astoņu cilindru motors ar 557 ZS jaudu, ko Dartz gatavs palielināt līdz 1500 zirgspēkiem. Automašīna būs aprīkota ar elektromagnētiskajiem stikliem, kuru gaismas caurlaišanas spējas regulē no salona pēc pašu ieskatiem, durvju rokturiem, kas „paslēpjas” korpusā pēc durvju aizvēršanas, pirkstu un acs tīklenes skenēšanas sistēmu, kā arī elektrošoka funkciju (kā tā darbojas, Dartz neskaidro), kas palīdzēs atkauties no pārāk uzbāzīgiem paparazzi. Black Shark komplektācijā ietilpst jaudīga sirēna, prožektori uz jumta, Vertu viedtālrunis, kas ļauj pārvaldīt lielāko daļu automašīnas funkciju, apzeltīta ūdenspīpe un mini bāriņš šampanietim.

Pirmais eksemplārs, ko pasūtījis kāds turīgs klients no Londonas, būšot gatavs līdz 2015.gada maijam. Biznesmeņa meitai izgatavos otru eksemplāru ar motora pārsegu, kas izrotāts ar Swarovski kristāliem.

Foto: Dartz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.