“Infiniti Q80 Inspiration” – 550 ZS un 5,5 litri/100 km (+ foto)

“Infiniti” publicējis koncepta “Q80 Inspiration” attēlus, solot, ka ražošanā tas nonāks 2017. vai 2018.gadā. Ražotājs savu jaunumu nodēvējis par četrvietīgu fastbeku un neslēpj, ka gatavo to konkurencei ar vācu Premium segmenta modeļiem.

Foto: Publicitātes foto

“Infiniti Q80 Inspiration” garums ir 5052 mm, platums 2027 mm, augstums 1350 mm, bet riteņu bāze sasniedz 3103 mm. Tie ir iespaidīgi izmēri, kas uzskatāmi redzams, ja Infiniti fastbeku salīdzina ar konkurentiem – “BMW” 6.sērijas “Gran Coupe” (5007 mm) un “Mercedes-Benz” CLS (4937 mm).

Foto: Publicitātes foto

“Infiniti Q80 Inspiration” aprīkots ar adaptīvo balstiekārtu, ekonomisku un augstas veiktspējas hibrīdiekārtu, kurā apvienots 450 ZS twin-turbo V6 un 100 ZS elektromotors, litija jonu akumulatoru bloks un deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Komplektācijā arī 22 collu riteņu diski, speciālas konstrukcijas stikli, kas efektīvi noslāpē ārējos trokšņus un stilīgs salons, kura noformējumam izmantots alumīnijs, āda un oglekļa šķiedra.

Foto: Publicitātes foto

Automobilim nav sānu atpakaļskata spoguļu, „lai neizjauktu līniju harmoniju,” bet durvis veras pretējos virzienos līdzīgi kā “Rolls-Royce.” Vadītājam palīdz dažādas elektroniskās ierīces, tostarp autopilots, kas dažās situācijās var uzņemties vadību un galvenie starmeši ar „gudrajām” diožu gaismām, kas ceļu izgaismo automātiski, vadoties no informācijas, kas tiek saņemta no satelīta navigācijas.

Foto: Publicitātes foto

“Q80 Inspiration” var lietot kā aizmugures riteņu piedziņas vai pilnpiedziņas automobili – režīmu izvēle vadītāja ziņā. Pēdējā gadījumā elektronika, vadoties no braukšanas apstākļiem, līdz pat 50% griezes momenta piegādās priekšējiem riteņiem.

Foto: Publicitātes foto

No vietas līdz 100 km/h “Q80 Inspiration” paātrinās nepilnās četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h. Fastbeka vidējais degvielas patēriņš – 5,5 litri uz 100 km.

Foto: Publicitātes foto

“Infiniti Q80 Inspiration” savu pasaules pirmizrādi svinēs Parīzes autoizstādē. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.