“Hyundai” skāris kārtējais darbinieku streiks

Dienvidkorejas lielāko autobūves kompāniju “Hyundai Motor Co.” skāris jauns darbinieku streiks, kurā piedalās aptuveni 40 000 darbinieku, viņiem pieprasot progresu sarunās par atalgojumu palielināšanu.

Arodbiedrība norāda, ka darbinieki otrdien un trešdien īstenojuši divu stundu streikus, taču no ceturtdienas daļējo streiku plānots pagarināt līdz četrām stundām.

Šis pēdējā mēneša laikā jau ir otrs “Hyundai” darbinieku streiks, strādājošajiem cenšoties panākt atalgojuma paaugstināšanu.

“Hyundai” un māsasuzņēmuma “Kia Motors Corp.” darbinieki jau augusta beigās divas dienas rīkoja daļēju streiku pēc tam, kad pārrunās ar vadību neizdevās panākt progresu strādājošo atalgojuma jautājumā.

Darbinieku streiks saskan arī ar ziņām, ka “Hyundai” solījusi desmit miljardus dolāru par zemesgabalu Seulas prestižajā Gangnamas rajonā, kurā uzņēmums plāno būvēt jaunu galveno administratīvo ēku.

Arodbiedrība norāda, ka iepriekš pārrunās par atalgojumu paaugstināšanu “Hyundai” bija uzsvērusi, ka kompānijai nav nepieciešamie naudas līdzekļi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.