Zināmi “Lada Vesta” tehniskie dati (+ foto)

“Russian Cars Team” interneta vietnē publicēti slaidi no “Lada Vesta” hečbeka un sedana prezentācijas, atklājot “AvtoVAZ” jaunākā modeļa tehniskos datus.

“Lada Vesta,” ko “AvtoVAZ” izmantojot Iževskas rūpnīcas jaudas sāks ražot jau šā gada septembrī, būs pieejama ar trim benzīna motoriem, kas varēs strādāt pārī ar manuālo vai robotizēto pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Lētākais “Vesta” variants būs aprīkots ar 1,6 litru astoņu vārstu motoru, kas attīsta 87 ZS jaudu, savukārt dārgākās versijas komplektēs ar tāda paša darba tilpuma agregātu, kas attīsta 106 vai 114 ZS jaudu. 106 ZS dzinēju, ko izstrādājuši “Renault/Nissan” alianses speciālisti, var kombinēt ar abu veidu transmisijām, savukārt pārējie motoru varianti strādā vienīgi tandēmā ar manuālo kārbu.

“Lada Vesta” sedans ir 4410 mm garš (hečbeks – 4250 mm), 1764 mm plats un 1497 mm augsts, savukārt riteņu garenbāze sasniedz 2635 mm.

Foto: Publicitātes foto

Līdz 100 km/h sedans paātrinās 10,3 sekundēs un var sasniegt maksimāli 185 km/h. Piecdurvju versijas tehniskās iespējas vēl netiek atklātas.

“Lada Vesta” sedanam uz konveijera sekos hečbeks, bet vēlāk modeļu saimei pievienosies universāls. Cenu ziņā pieejamākās “Vesta” cena sākas pie atzīmes 400 000 rubļu (EUR 8300).

Foto: Russian Cars Team

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.