Jaguar piedāvā BMW 3.sērijas konkurentu (+ foto)

Britu kompānija Jaguar oficiāli prezentējusi savu mazāko sedanu XE, kas tirgū konkurēs ar BMW 3.sēriju, Mercedes C klasi un Audi A4.

Jaguar XE gabarīti ir sekojoši: garums – 4672 mm, platums – 1850 mm, augstums – 1416 mm un riteņu garenbāze – 2835 mm. Salīdzinot ar jau pieminēto BMW 3.sērijas sedanu, Jaguar modelis ir par 48 mm garāks, 39 mm platāks un 13 mm zemāks, arī aizmugures pasažieriem lielāku komfortu sološā riteņu bāze britam ir par 35 mm garāka.

Aizmugurējās piedziņas XE ir pirmais Land Rover un Jaguar kompānijas modelis, kas tapis uz jaunās platformas un izmanto jaunu alumīnija dubultsviru piekari priekšā un neatkarīgo alumīnija daudzsviru piekari aizmugurē. Ražotājs uzsver, ka XE ir kompānijas vieglākais četrdurvju modelis (mazāk par 1500 kg) ar vismazāko gaisa pretestības koeficientu (mazāk par 0,26).

Jaguar XE motoru piedāvājumā būs divlitru dīzeļdzinējs ar 163 ZS jaudu (380 Nm), kas uz 100 km patērēs vien 3,8 litrus degvielas, kā arī 3,0 litru sešcilindru benzīna motors no F-Type, kas šajā gadījumā attīstīs 340 ZS (F-Type 380 ZS) jaudu un 450 Nm griezes momentu un 100 kilometrus varēs nobraukt ar vidēji 7,9 litriem. Komplektā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu šī versija (XE S) sprinta distanci veiks 5,1 sekundē, bet maksimālais ātrums būs 250 km/h.

Jaguar XE būs arī pirmais britu markas modelis, kas ieguvis jaunas konstrukcijas elektrisko stūres pastiprinātāju un  All Surface Progress Control (ASPC) – sistēmu, kas darbojas 3,6 – 30 km/h ātruma diapazonā un neļauj izbuksēt automašīnas riteņiem uz slidenas virsmas.

Jaguar XE ir diožu lukturi, 17 collu vieglmetāla diski un InControl multimediju sistēma ar 8 collu ekrānu un balss vadību. Tā pieļauj dažādu Apple un Android aplikāciju pielietošanu, kas nodrošina durvju atvēršanu, motora piestartēšanu un klimatkotroles vadību ar viedtālruni. Aprīkojumu var papildināt ar lāzera projekcijas displeju, kas informāciju parāda uz vējstikla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.