VW Golf hibrīds GTE maksās 39 900 eiro (+ foto)

Volkswagen atklājis kompaktklases modeļa Volkswagen Golf hibrīda modifikācijas GTE cenu. Sportiskais un vienlaicīgi taupīgais volfsburgiešu modelis maksās 36 900 eiro – par 2000 eiro vairāk nekā golfiņa elektriskā modifikācija e-Golf.

Foto: Publicitātes foto

Ar plug-in sistēmu apgādātā hibrīdmodeļa Golf GTE ierašanās tiek gaidīta 2014.gada beigās. Zem motora pārsega tam iebūvēts 1,4 litru 150 ZS benzīna motors, kas darbojas kopā ar 102 ZS jaudīgu elektromotoru.

Foto: Publicitātes foto

Ar elektrību tas var nobraukt aptuveni 50 km vajadzības gadījumā sasniedzot 130 km/h, bet pieslēdzoties benzīna motoram Golf GTE rīcībā būs 204 ZS un 350 Nm, kas ir pietiekami, lai līdz 100 km/h paātrinātos 7,6 sekundēs un varētu sasniegt maksimālo ātrumu 222 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Plug-in tehnoloģija baterijas ļauj uzlādēt mājās, kas šādā gadījumā prasa četras stundas, izmantojot 950 eiro vērto Wallbox ierīci vai stacionārajās uzlādēšanas stacijās, kur strāvas krājumu atjaunošanai nāksies uzkavēties nedaudz vairāk par divām stundām.

Foto: Publicitātes foto

Tālākiem pārbraucieniem ražotājs paredzējis režīmu Battery Hold, kas automātiski regulē pārslēgšanos starp elektrisko piedziņu un iekšdedzes dzinēju atkarībā no situācijas, kas vismaz teorētiski ļauj nobraukt aptuveni 900 km garu distanci.

Foto: Publicitātes foto

Kā norādījis ražotājs, kombinētajā ciklā Golf GTE vidējais degvielas patēriņš ir 1,5 litri uz 100 km, kas atbilst CO2 izmešu daudzumam 35 grami uz vienu kilometru. Tas gan ir tikai teorētiski iespējamais degvielas patēriņš, kas aprēķināts pēc ECE normatīviem.

Foto: Publicitātes foto

To apliecina pirmie Golf GTE testi Cīrihes ielās, kas uzrādījuši 4,5 litru patēriņu un vācu žurnālistu secinājums, ka sportiskas pārvietošanās cienītāji ar arī šādu degvielas daudzumu 100 kilometrus nenobrauks. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.