“AvtoVAZ” atlaidīs gandrīz pusi darbinieku

Nākamajos sešos gados lielākā Krievijas autobūves kompānija plāno atlaist aptuveni 45 procentus darbinieku, kas būtu apmēram 35 tūkstoši cilvēku, par to intervijā franču izdevumam “Les Echos” pavēstījis Volgas autorūpnīcas finanšu daļas viceprezidents Jevgēņijs Beļiņins.

„Mēs sagaidām, ka 2020.gadā mūsu uzņēmums sastāvēs no 30 000 darbinieku. Mūsu galvenā prioritāte – atkal kļūt konkurētspējīgiem,” paskaidrojis Beļiņins.

Janvārī tika ziņots, ka 2014.gadā “AvtoVAZ” samazinās darbinieku skaitu par 7,5 tūkstošiem, taču vēlāk kļuva zināms, ka uzņēmums plāno atlaist krietni lielāku skaitu – aptuveni 13 tūkstošus. Saskaņā ar 2013.gada datiem, pērn Volgas rūpnīcā strādājuši 68 500 darbinieku. Tādejādi šogad darbu zaudēs katrs piektais “AvtoVAZ” strādājošais.

Šie pasākumi nepieciešami, lai uzlabotu finanšu un ekonomisko situāciju, uzlabotu organizatorisko un ražošanas struktūru, kā arī izdevumu optimizāciju, ņemot vērā vispārējo kritumu automašīnu realizācijas tirgū Krievijā un negatīvās prognozes tirgus dinamikas attīstībā 2014.gadam.

Šo pašu iemeslu dēļ nākamajos trīs mēnešos “AvtoVAZ” samazinās automobiļu ražošanu par 25 000 vienību.

Jūlijā “AvtoVAZ” rūpnīca pārdeva 28 000 automobiļu, kas ir par ceturtdaļu mazāk nekā pērnā gada jūlijā, bet visa 2014.gada laikā Volgas autorūpnīcas realizētās produkcijas skaits sarucis par 16% – līdz 220 800 vienību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.