“Saab” piešķirta bankrota aizsardzība

Zviedrijas tiesa autoražotājam “Saab” piešķīrusi bankrota aizsardzību, apstiprinot otru reorganizācijas pieteikumu, ko iesnieguši uzņēmuma jaunie īpašnieki – Ķīnas un Japānas konsorcijs “National Electric Vehicle Sweden AB” (NEVS).

Tiesa pirmo NEVS pieteikumu noraidīja, paziņojot, ka tā finanšu risinājumi ir neskaidri un šim iesniegumam trūkst nepieciešamās dokumentācijas.

NEVS pavēstījis, ka tam nepieciešams laiks biznesa reorganizācijai, kamēr notiek pārrunas ar diviem ārvalstu autoražotājiem. Konsorcijs norādīja, ka vairums no 900 piegādātājiem ir piekritis sagaidīt šo pārrunu iznākumu.

Tiesa nozīmējusi Stokholmā bāzēto advokātu Larsu Ēriku Gustafsonu, lai tas pārraudzītu reorganizāciju.

Koriģētais reorganizācijas pieteikums paredz, ka galvenais NEVS īpašnieks – Honkongā bāzētais “National Modern Energy Holdings” – nodrošinās 20 miljonu kronu aizdevumu un sniegs papildu līdzekļus, lai reorganizācijas laikā saglabātu biznesa darbību.

Reorganizācijas laikā NEVS var atlikt pieprasījumus, lai samaksātu piegādātājiem vai kreditoriem. Bankrota aizsardzība arī paredz, ka “Saab” darbiniekiem algas tagad izmaksās valsts.

NEVS lēš, ka parādsaistību apjoms dažādiem piegādātājiem veido 400 miljonus kronu.

“Saab” 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots “Saab” aktīvu pārņemšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.