ASV gatavo retro izskata superauto uz “Tesla” bāzes (+ foto)

Amerikāņu kompānijas “Icon” nolēmusi izgatavot retro izskata superauto, kura pamatā būs elektromobiļa “Tesla Model X” platforma un šim automobilim izmantotais elektromotors.

“Icon” jaunumu nosauks par “Helios” – par godu grieķu saules dievam, savukārt dizaina galvenā līnija tiks aizgūta no 30.gadu lidmašīnām, kuru autors ir miljardieris Hovards Hjūzs.

Foto: Publicitātes foto

Icon dibinātājs Džonatans Vards atklājis, ka automobilis būs piecvietīgs, bet no pulēta alumīnija gatavotā virsbūve būs sastiprināta ar kniedēm. Jādomā, ka tas ir stilistisks risinājums, tāpat kā motora vāka fiksators, kas iecerēts kā ādas siksna šķērsām pārsegam.

Projekts ir savā agrīnajā stadijā, tādēļ konkrētus termiņus, kad jaunā supermašīna varētu nonākt pārdošanā, kompānijas vadība nenosauc.

Elektriskās piedziņas krosovera “Tesla Model X” pārdošana startēs 2015.gadā. Automobiļa konstrukcijā ir divi elektromotori (pie katras ass pa vienam) un akumulatoru bloks ar 60 vai 85 kilovatstundu kapacitāti. Pirmajā gadījumā “Model X” ar pilnībā atjaunotiem enerģijas krājumiem spēs nobraukt 368 km, otrā – 480 km. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.