2015.gada “Dodge Viper” sola vairāk jaudas

Amerikāņu superauto “Dodge Viper” 2015.gada modelis saņems jaudas papildinājumu. Lai arī tas ir drīzāk simbolisks – tikai 5 ZS, ražotājs vēlas pierādīt, ka par attīstību tiek domāts un modelis netiks pamests novārtā.

Viper 8,4 litru 10 cilindru atmosfēriskā agregāta jauda 2015.gadā būs 654 ZS (agrāk 649 ZS), bet griezes moments paliks iepriekšējais – 814 Nm. Eksperti domā, ka lielus resursus motora pārbūvē nevajadzēs ieguldīt – pietiks, ja pārprogrammēs motora elektronisko vadību un pielabos ieplūdes un izplūdes sistēmu.

Šā gada jūnijā “Chrysler” paziņoja, ka “Viper,” ko līdz šim ražoja atsevišķs sportisko modeļu zīmols “SRT,” no 2015.gada atgriezīsies pie “Dodge.” “SRT” pastāvēja divus gadus, taču pēc pievienošanās “Fiat,” kopējā uzņēmuma vadība izlēma ražotni nodod “Dodge” pārziņā.

“SRT” vai “Dodge,” vismaz pagaidām “Viper” pārdošana tā īsti nesokas – šogad ražotājs bijis spiests jau divas reizes apturēt konveijeru tā iemesla dēļ, ka noliktavās uzkrājies pārāk liels nerealizēto (uz 1.03.2014 – 754 eksemplāri) supermašīnu skaits.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.