Tesla piesaka Model III

ASV elektriskās piedziņas automobiļu ražotājs Tesla pavēstījis, ka pēc trīs gadiem kompānijas modeļu piedāvājumam pievienosies Model III, kas konkurēs ar BMW i3.

Kompānijas vadītājs Elons Masks pastāstījis, ka sākumā Tesla trešajam modelim bija paredzēts nosaukums Model E un skaidro: „Mūsu  piedāvājumā ir sedans „S” un krosovers „X,” tātad pa vidu jābūt burtam „E,” mēs patiešām plānojām to darīt, taču Ford iesniedza prasību tiesā, uzsverot, ka tiesības uz šo nosaukumu pieder viņiem. Tā kā izveidot burtu kombināciju S-E-X mums vairs neizdosies, izvēlējāmies citu variantu „Model III,” kas mūsu modeļu piedāvājumam ļaus izskatīties šādi: „S-III-X.”

Model III tiks izgatavots uz jaunas alumīnija platformas, būs par 20% mazāks nekā sedans Model S un maksās aptuveni 35 000 dolāru. Plānots, ka Model III akumulatoru baterijas kapacitāte ļaus tam nobraukt aptuveni 320 km. Interesanti, ka tāpat kā Model S, arī Model III pircējam būs tiesības uz bezmaksas enerģijas uztankošanu Tesla supercharger stacijās.

Tesla Model III pirmizrāde plānota 2016.gadā, bet tirdzniecībā tas nonāks gadu vēlāk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.