“Porsche” izgatavos superauto ar astoņu cilindru opozītmotoru (+ foto)

Vācu sportisko luksusa automobiļu ražotājs “Porsche” izstrādās superauto ar astoņu cilindru opozītmotoru, kas metīs izaicinājumu “Ferrari 458 Italia,” kā arī “Boxster” modifikāciju ar četrcilindru dzinēju.

Abi minētie automobiļi iekļausies jaunā modeļu saimē, kas apvienos četrus pārstāvjus. Interneta izdevums Autocar vēsta ka jaunajam superauto, kas pagaidām figurē ar rūpnīcas apzīmējumu 988, tiek gatavots astoņu cilindru opozītmotors ar četru litru darba tilpumu un aptuveni 600 ZS lielu jaudu. Ļoti iespējams, ka tā ir konstrukcija ar četrām turbīnām, jo tieši tāds agregāts patlaban tiekot izmēģināts pirmajos testu prototipos.

Paredzams, ka jaunā superauto pamatā būs jauna alumīnija un kompozītmateriālu platforma, bet šasijai būs moduļu tipa konstrukcija, kas pieļauj plašas variēšanas iespējas – piemēram, pie priekšējās ass var uzstādīt elektromotoru pilnpiedziņai, bet aizmugures daļā iebūvēt spēka agregātu ar aizmugures vai vidusmotora komponējumu. Pavisam paredzēti trīs varianti priekšējai daļai un divi varianti aizmugurei.

Jaunais modelis “Porsche” piedāvājumā tiks uzņemts 2017.gadā. Ražotājs cer, ka gadā izdosies pārdot trīs līdz četrus tūkstošus šādu automašīnu, kas Vācijā maksās aptuveni 400 000 eiro.

Foto: Autocar

Foto: Autocar

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.