Bugatti reklamē 3 miljonus vērto Black Bess (+ video)

Superauto ražotājs Bugatti publicējis video, kas reklamē Veyron Grand Sport Vitesse īpašo versiju no sērijas Legends, kas veltīta svarīgākajiem notikumiem un personām slavenās kompānijas vēsturē.

Black Bess tiks izgatavots vien trīs eksemplāros un katras supermašīnas cena būs trīs miljoni dolāru.

Īpašā modifikācija izgatavota par godu vienam no svarīgākajiem pirmskara perioda modeļiem Type 18 Black Bess, ko Bugatti ražoja no 1912. līdz 1914.gadam. Black Bess ir melna oglekļa šķiedras virsbūve un melni riteņu diski ar sarkanām bremžu skavām. Daži rodstera elementi, piemēram, radiatora režģa ierāmējums, pārklāti ar 24 karātu zeltu. Salons izdarināts ar Havanna ādu, bet durvju paneļi apgleznoti ar speciālu tinti, atdarinot uz tiem vēsturiskos momentus.

Zem motora pārsega darbojas 8 litru 16 cilindru motors ar 1200 ZS jaudu. No vietas līdz 100 km/h rodsters paātrinās 2,6 sekundēs un var sasniegt 408 km/h. Automašīnas cena ir 2,15 miljonu eiro, neskaitot nodokļus. Šobrīd izlaistas četras Legends modifikācijas – pa trim automobiļiem katrā sērijā. Ražotājs ziņo, ka visi 12 eksemplāri jau esot pārdoti.

Oriģinālais Typ 18 Black Bess, kas tika izlaists vien septiņos eksemplāros, bija aprīkots ar pieclitrīgu rindas četru cilindru dzinēju, kas attīstīja 160 ZS jaudu un ļāva sasniegt maksimālo ātrumu 160 km/h. Viens no šī modeļa eksemplāriem piederēja kompānijas dibinātājam Etore Bugatti, kas 1912.gadā ar to uzvarēja kalnā braukšanas sacensībās Francijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.