Stop pēc 57 gadiem (+ foto)

25.maijā pārtraukta sedana “Hindustan Ambassador” ražošana, modelis uz konveijera noturējās 57 gadus.

“Hindustan Ambassador” ražošana sākās 1957.gadā. 4,3 m garais četrdurvju sedans izgatavots uz britu “Morris Oxford” bāzes, ko Lielbritānijā ražoja no 1956. līdz 1959.gadam. Pēc tam šī automobiļa ražotne tika pārcelta uz Indiju vietējā tirgus pieprasījuma apmierināšanai. Sedans bija apgādāts ar 1,5 litru 55 ZS benzīna motoru, ko, sākot ar 1979.gadu papildināja 1,7 litru agregāts. Kopumā modelis piedzīvoja piecas paaudžu maiņas un vairākas modifikācijas, taču tā izskats tikpat kā nemainījās.

Hindustan Ambassador Foto: Publicitātes foto

“Hindustan Motors” vadība skaidro, ka atteikties no “Ambassador” ražošanas viņi bija spiesti zemā pieprasījuma dēļ. Slēgta šī modeļa ražotne Kalkutas tuvumā un jauna modeļa izstrādei nav līdzekļu, tādēļ “Ambassador” nozudīs no skatuves, visticamāk, uz visiem laikiem.

Hindustan Ambassador Foto: Publicitātes foto

Līdz 2013.gada decembrim pasaules vecākā joprojām ražotā automobiļa godā bija Brazīlijā ražotais “Volkswagen”  komerctransportlīdzeklis “T1/T2.” Kompaktais, lētais un vienkārši remontējamais busiņš bija ļoti iecienīts Dienvidamerikā un nebijis stingro mūsdienu prasību ekoloģijas un drošības jomā, iespējams, tiktu ražots vēl šodien. 

Volkswagen T1/T2 Foto: Publicitātes foto

Hindustan Ambassador Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.