“Volkswagen” daļēji atklāj jauno “Passat” (+ foto)

“Volkswagen” izplatījis pirmos oficiālos modeļa “Passat B8” skiču zīmējumus, kas dod zināmu priekšstatu par jaunā modeļa izskatu. Pirmizrādi tas piedzīvos oktobrī Parīzes autoizstādē, bet dīleru centros nonāks novembrī.

Pieejamā informācija liecina, ka uz MQB platformas radītais “Passat B8” ļāvis izveidot par 85 kg vieglāku konstrukciju, kas nepārsniegs 1300 kg. Automobiļa kopgarums palicis iepriekšējais (4,7 m), taču augstums sarucis par 14 mm (līdz 1456 mm).

Aizmugures pasažieriem būs vairāk vietas, jo ceļgalu zonā brīvā telpa palielinājusies par 33 mm, bet bagāžas nodalījums pieaudzis par 47 litriem (līdz 650 litriem). Motoru izvēlē tiek solīti 1,6 un 2 litru dīzeļi ar 120-240 ZS jaudu, atzīmējot, ka jaudīgākā agregāta griezes moments būs 500 Nm, bet degvielas patēriņš – vien 5,3 litri uz 100 km. Savukārt trīs un četru cilindru benzīna motori ar 1,4, 1,8 un 2 litru tilpumu attīstīs 125-280 ZS. Kombinēt tos varēs ar manuālo vai DSG divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. Plānota arī pie mājas elektrotīkla pieslēdzama un uzlādējama “Plug-in” hibrīdmodifikācija ar kopējo jaudu 204 ZS.

Foto: Volkswagen

Jaunais “Passat”  būs komplektēts ar pilnībā elektronisku mērinstrumentu paneli, kura pamatā ir 12,3 collu augstas izšķirtspējas ekrāns, ko progresīvas tehnikas cienītāji par papildmaksu var papildināt ar Head-up projekcijas sistēmu, kas svarīgāko informāciju ataino uz vējstikla. Opciju sarakstā arī izklaides sistēma aizmugures pasažieriem, sēdekļi ar masāžas funkciju utt.

Tāpat kā agrāk, arī jaunais “Passat” būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Eiropas tirgū automobiļa cena sāksies pie atzīmes 26 000 eiro.

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.