“Saab” – jau atkal stop

Zviedrijas autobūves kompānija “Saab” pārtraukusi modeļa “9-3” ražošanu. Pagaidām pārtraukums plānots četru nedēļu garumā.

Pēc bankrota 2011.gadā “Saab” atdzima kā fenikss no pelniem – kompānija nomainīja īpašnieku un šķita, ka lietas iet uz augšu – 2013.gada nogalē Trolhatanā atsākās modeļa “9-3” ražošana (6 eksemplāri dienā), šā gada pavasarī tika paziņots par elektriskās modifikācijas ražošanas startu un benzīna modeļa piegādēm Zviedrijas dīleru centriem.

Tādēļ tiem, kas ticēja “Saab” atdzimšanai, šī vēsts ir īpaši nepatīkama – ražošana apturēta ne jau tādēļ, ka pēc 2011.gada tehnoloģijām ražotos “9-3” sedanus nepērk, bet gan tādēļ, ka “Saab” īpašnieka NEVS partnera, Ķīnas kompānija “Qingbo Investment,” neizpildīto solījumu dēļ uzņēmumam izveidojusies sarežģīta finansiāla situācija (lasi – nav naudas).

2012. gada jūnijā bankrotējušā Saab aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam “National Electric Vehicle Sweden AB” (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.