BMW radīs Maybach konkurentu (+ foto)

Pekinas motoršovā vācu autobūves kompānija BMW demonstrē Vision Future Luxury – konceptu, kurā izmantotās iestrādes nākotnē varētu izmantot modelim, kas konkurēs ar Maybach, Rolls-Royce un Bentley.

Vision Future Luxury, kas kompānijas iekšējās struktūrās tiek dēvēts par 9.sēriju, ir komfortabls limuzīns, kas eleganti peld pa šoseju. BMW raksturīgais radiatora režģis šajā gadījumā izaudzis līdz neiedomājamiem izmēriem, uz pasauli tas raugās šaurām lukturu lēcām aiz kurām slēpjas dubultie lāzeru tehnoloģijas starmeši. Jumta līnija krīt līdzīgi kupejai līdz pat bagāžnieka vākam un samazina gaisa pretestību, aizmugures lukturiem pirmoreiz BMW vēsturē izmantotas OLED organiskās diodes, kas izkārtotas L burta veidā. Arī vadītājam palīdzēs modernās tehnoloģijas: Head-Up displejs, kas informāciju projicē skatienam ērtā augstumā virs motora pārsega, trīs digitālie displeji ar mērinstrumentu kombināciju centrā, ko var pārprogrammēt pēc vajadzības, izvirzot galvenajā vietā tahometru vai spidometru, kā arī balss vadības funkcija, ar kuras palīdzību pārvalda biežāk lietotās izvēlnes.
Abos atsevišķajos aizmugures sēdekļos pasažieri iekļūst pa durvīm, kas veras pretēji priekšējām. Salons izdarināts ar augstvērtīgiem materiālie ādu, koku un zīda paklājiņus ieskaitot, bet pasažieru rīcībā ir pašiem savi multimediju ekrāni, kas var darboties atsevišķi vai sinhroni ar tiem, kas iebūvēti priekšējā panelī. Būvējot prototipu izmantoti inovatīvi risinājumi, piemēram, oglekļa šķiedras sēdekļi kalpo kā virsbūves struktūras pastiprinātājs, kā rezultātā vidējiem virsbūves statņiem nebija nepieciešama tik masīva konstrukcija. Karbons tiek lietots ne vien nesošo daļu pastiprināšanai, bet arī kā savienojošs materiāls iekšpusē, kur vairākās kārtās tiek ieklāta oglekļa šķiedra, elektrību vadoša virsma un gaismu elementi, alumīnijs un pa virsu koks un āda. Tālāk no šī daudzslāņainā materiāla vajadzīgajās vietās tiek noņemts tieši tik daudz, lai piekļūtu attiecīgajam slānim un pievienotu detaļu, kas iedarbinās konstruktoru paredzēto funkciju. Šāds risinājums palīdz ietaupīt svaru un izveidot gludas bezšuvju pārejas.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.