ES lēmums: Elektriskajām automašīnām nepieciešams radīt skaņu

Klusām un, iespējams, cilvēku dzīvību apdraudošām elektriskajām automašīnām nepieciešams kustības laikā radīt skaņu, lai par savu tuvošanos brīdinātu kājāmgājējus un velosipēdistus, nolēmusi Eiropas Savienība (ES).

Foto: iAuto.lv

ES ražotājiem devusi piecu gadu periodu, kurā tiem nepieciešams automašīnām uzstādīt tā dēvētās akustiskās transportlīdzekļu brīdināšanas sistēmas, kas, visticamāk, atdarinās iekšdedzes dzinēju skaņu.

Šis lēmums attiecas uz visiem elektriskajiem automobiļiem, kā arī tādām hibrīdautomašīnām ar degvielas vai dīzeļdzinējiem kā “Toyota Prius” un “BMW i3”. Abas šīs automašīnas rada ļoti niecīgu skaņu, kad tās pārvietojas ar elektrības piedziņu.

ES šo lēmumu pieņēmusi pēc brīdinājumiem, ka klusas elektriskās automašīnas rada jo sevišķus draudus tādiem ceļu lietotājiem, kuriem ir redzes problēmas.

Šī prasība ir daļa no plašākas ES noteikumu paketes, kas arī nosaka prasību parastajiem automobiļiem un kravas automašīnām ar degvielas un dīzeļdzinējiem par 25% samazināt trokšņu līmeni. Tādējādi ES cenšas samazināt kopējo skaņas piesārņojumu, ko rada ceļu satiksme.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.