“Mazda” zirnekļi atgriezušies – atsaukums 42 000 mašīnām (+ foto)

2011.gadā “Mazda” vārds izskanēja saistībā ar vienu no visu laiku kuriozākajiem atsaukumiem autobūves vēsturē –

– 52 000 automašīnu bija jāiegriežas servisos, lai atbrīvotos no nelieliem zirneklīšiem, kas varēja nodarīt lielu postu – aizsprostot degvielas tvertnes gaisa izplūdes cauruli.

Pēc šī starpgadījuma “Mazda” sāka uzstādīt speciālus filtrus, kam vajadzēja novērst zirnekļu iekļūšanu barošanas sistēmā, taču pēc divu gadu pamiera negantie tīklu audēji atkal ir klāt. Par šādiem gadījumiem sūdzējušies deviņi klienti, tādēļ “Mazda” izsludinājusi atsaukumu 42 000 ar 2,5 litru benzīna motoru komplektēto “Mazda6” automobiļu, kas izlaisti laika posmā no 2010. līdz 2012.gadam.

Kukaiņa darbības rezultātā gaisa pieplūdes kanāls nosprostojas un bākā rodas spiediens, kas var pārplēst tvertni un novest pie degvielas izplūšanas un visļaunākā scenārija gadījumā – pie automašīnas aizdegšanās. Tiesa gan, ne toreiz, ne arī tagad neviens aizdegšanās gadījums nav konstatēts. Dzīvnieku pētnieki domā, ka šai zirnekļu sugai patīk benzīna smarža, tomēr atklāts paliek jautājums, kādēļ tie izvēlas tieši “Mazda6” ar 2,5 litru motoru.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.