“Mazda MX-5” rodstera pirmais attēls (+ foto)

Interneta vietnē “Carscoops” publicēts rodstera “MX-5” jaunās paaudzes modeļa pirmais attēls, kas sniedz daļēju priekšstatu par automobili, ko “Mazda” plašākai publikai izrādīs Ņujorkas autoizstādē (no 18.04).

Medijos izplatītā informācija liecina, ka Ņujorkā tiks parādīts koncepta variants, savukārt modeļa sērijveida ražošana sāksies tikai 2015.gadā. Jaunā “Mazda MX-5” izstrādāta uz pilnīgi jaunas aizmugurējās piedziņas platformas un saņems jaunu SkyActiv 1,5 litru benzīna atmosfērisko motoru ar aptuveni 120-130 zirgspēku jaudu. Vēlāk motoru klāstam varētu pievienoties dīzeļa versija un versija ar rotora dzinēju.

Jaunās paaudzes “Mazda MX-5” garums ir aptuveni četri metri, pašmasa – 1000 – 1100 kilogrami.

Interesanti, ka “Mazda MX-5” platforma tiks izmantota arī rodsteram, ko gatavo “Fiat” inženieri. Agrāk plānoja, ka tas iekļausies “Alfa Romeo” zīmola piedāvājumā, taču “Fiat” vadītājs Serdžio Markione noliedza šo faktu, tādēļ eksperti pieļauj, ka itāļu rodsters varētu nonākt zem “Abarth” karoga.

Pašreizējās paaudzes “Mazda MX-5” tika ieviests 2005.gadā. Divvietīgā automašīna pieejama ar 126 vai 160 ZS motoru un piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet tās cena Vācijas tirgū ir 21 700 – 24 590 eiro.

Foto: Carscoops

Foto: Carscoops

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.