“Panther WaterCar” iet sērijā (+ foto)

Nelielā Kalifornijas (ASV) kompānija “Fountain Valley Bodyworks” uzsākusi “Panther WaterCar” – pašu vārdiem sakot, pasaulē ātrākā automobiļa/amfībijas ražošanu. Ūdenī tā attīsta 70 km/h, bet uz sauszemes 130 km/h. Nosaukta arī cena – sākot no 135 000 dolāru (EUR 98 000).

Pie “Panther WaterCar” projekta “Fountain Valley Bodyworks” strādā kopš 1999.gada. Šajā laikā kompānija cītīgi darbojusies, meklējot labākos risinājumus (iesniegti 27 patenti) un beidzot kalifornieši gatavi baudīt sava darba augļus.

WaterCar ir patiešām universāls transportlīdzeklis un pārejot no vienas dimensijas otrā, tam nav nepieciešama sarežģīta sagatavošanās. Lai turpinātu braukšanu pa ūdeni, vadītājam jānospiež poga, kas pacels riteņus un jāieslēdz Panther Jet – ūdensmetējs, kas palīdz sasniegt līdz pat 70 km/h.

Transformēšanās par ūdens transportu notiek 15 sekunžu laikā. “Panther WaterCar” var izmantot arī jūru un okeānu ūdeņos, jo kur vien bija iespējams, konstruktori izmantojuši detaļas no nerūsējoša materiāla. Tiesa gan – pēc izvizināšanās pa sāļajiem ūdeņiem,  ražotājs ieteic amfībiju noskalot ar tīru ūdeni.  

“Panther WaterCar” dizains noskatīts no klasiskā “Jeep CJ-8,” taču atšķirībā no tā uz vieglas tērauda šasijas tiek stiprināts pret koroziju imūns stiklašķiedras korpuss, kas piepildīts ar trīs kvadrātmetriem stiropora materiāla. 4,57 m garo un 1338 kg smagās amfībijas sastāvdaļas ir arī “Honda” 3,7 litru V6 benzīna motors ar 250 ZS jaudu un četru pakāpju manuālā pārnesumkārba.

Dažās valstīs, tostarp arī ASV, “Panther WaterCar” vadīšanai speciālas tiesības nav nepieciešamas.   

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.