“GM” atsauks 1,5 miljonus automobiļu (+ foto)

“General Motors” aicina uz dīleru servisiem pusotru miljonu automobiļu – divreiz vairāk nekā visā 2013.gadā. Pavisam notiks trīs servisa akcijas, kas skars septiņus koncerna modeļus.

Atsaukums notiek pēc “GM” nesen ieceltās vadītājas Merijas Barijas iniciatīvas, kura pieprasa daudz rūpīgāku kvalitātes kontroli.

Šoreiz uz servisiem aicinās vairāk nekā 300 tūkstošu “Chevrolet Express” un “GMC Savana” (2009. -2014.ražošanas gads), kuriem mainīs priekšējā paneļa apdares materiālu. Tas nepieciešams, lai šie modeļi spētu izpildīt ASV noteiktās drošības normas nepiesprādzētiem pasažieriem. Kamēr tas nav noticis, “Express” un “Savana” tirdzniecība nenotiek.   

GMC Acadia Foto: Publicitātes foto

Atsaukums skar 63,9 tūkstošus “Cadillac XTS” sedanu (2013.-2014.gads), kam uzlabos bremzes – līdz šim konstatēti divi gadījumi, kad bremžu pastiprinātāja defekta dēļ pārkarsušas bremžu mehānisma detaļas, notikusi plastikāta detaļu kušana un aizdegšanās motortelpā.

Servisos nāksies iegriezties arī 1,18 miljoniem “Buick Enclave” un “GMC Acadia” (2008. -2013.gads), “Chevrolet Traverse” (2009.-2013.gads) un “Saturn Outlook” (2008.-2010.gads), kam jānovērš problēmas ar gaisa drošības spilveniem – konstatēts defekts elektrosistēmā, kā rezultātā avārijas gadījumā  drošības spilvens var arī nenostrādāt.

GMC Savana Foto: Publicitātes foto

Marta sākumā “GM” jau saskārās ar nepatikšanām par 1,6 miljonu automašīnu novēlotu atsaukšanu: http://www.iauto.lv/zinas/pasaule/16853-pret-general-motors-sakta-verieniga-izmeklesana-par-1-6-miljonu-automasinu-novelotu-atsauksanu

Cadillac XTS Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.