“Volkswagen E-Up” picai un pasta piegādēm (+ foto)

Berlīnē notiekošajā E-mobilitātes nedēļā “Volkswagen” iepazīstina ar videi draudzīga piegāžu automobiļa “E-Load Up” konceptu.

Picu, pasta sūtījumu un citu nelielu piegādes darbu veikšanai izstrādātā transportlīdzekļa pamatā ir elektriskās piedziņas mazauto “e-Up” ar četrdurvju virsbūvi.

Automašīnai demontēts aizmugures sēdeklis un izveidota kravas novietne ar līdzenu grīdu, kurā var pārvadāt līdz pat 306 kg.  Salīdzinot  ar standarta modeli bagāžnieka (tagad kravas nodalījuma) ietilpība pieaugusi no 951 līdz 1400 litriem. Piegāžu automobiļa augstums palielināts par 15 mm un, lai vadītājs justos droši, aiz tā muguras iebūvēts režģis, kas atdala kravas nodalījumu.

“E-Load Up” apgādāts ar 55 ZS elektromotoru (maksimālā jauda 82 ZS), kas 100 km/h ļauj sasniegt 12,4 sekundēs. Vajadzības gadījumā elektromobilis var attīstīt maksimālo ātrumu 130 km/h, bet grīdā iebūvētā 18,7 kilovatstundu akumulatoru baterija, ņemot vērā pilnu noslogojumu, var nodrošināt līdz pat 160 km garu distanci.

Pagaidām “E-Load Up” ir tikai koncepts, taču, ja izstādes apmeklētāju reakcija būs pozitīva, iespējama projekta tālāka attīstība.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.