“Peugeot 308 SW” – taupīgākais savā klasē (+ foto)

Tie, kas seko līdzi autobūves jaunumiem noteikti būs dzirdējuši, ka “Peugeot 308” hečbeks nupat ieguvis Eiropas Gada auto 2014 galveno titulu. Jo interesantāk būs uzzināt, ka Ženēvas auto izstādē skatāms šīs modeļu saimes universāls “308 SW,” kas izceļas ar mazāko degvielas patēriņu savā klasē.

Foto: Auto-Medienportal.Net

4,59 m garais “SW” universāls ir par 22 cm garāks nekā 308 hečbeks. Tam ir 556 litru bagāžas nodalījums, bet vēl 54 litru tilpums atvēlēts dažādām nišām un glabātuvēm zem bagāžnieka grīdas.

Foto: Auto-Medienportal.Net

Aizmugures sēdekļa atzveltne transformējama, izmantojot divus vadības elementus, ko ērti var sasniegt no bagāžas nodalījuma. Sēdvirsmas automātiski nogrimst grīdā un izveidojas 1606 litru kravas telpa ar līdzenu grīdu.

Foto: Auto-Medienportal.Net

Motoru klāsts sastāv no diviem benzīna (130,156 ZS)un diviem dīzeļa (99,150 Zs) agregātiem. Lielākā daļa no tiem ir pilnīgi jauni un atbilst Euro-6 izmešu normām, bet versija “308SW” 1.6 Blue-HDi 120 jāatzīmē īpaši – uz 100 km tā patērē vien 3,2 litrus, kas ir rekords šajā automobiļu segmentā.

Foto: Auto-Medienportal.Net

Universāla dārgākā versija “Active” jau no rūpnīcas komplektēta (daļējs uzskaitījums) ar adaptīvo kruīzkontroli, automātisko „avārijas” bremzēšanas sistēmu, kas brīdinās par iespējamo sadursmi un vajadzības gadījumā uzsāks bremzēšanas procesu un Park Assist sistēmu, kas palīdzēs novietot automobili stāvvietā.

Foto: Auto-Medienportal.Net

Foto: Auto-Medienportal.Net

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.