„Koenigsegg” ražos pasaulē ātrāko superauto (+ foto)

Ekskluzīvais, ultra-eksotiskais, ierebožotā daudzuma superauto ir klāt – šis ir „Koenigsegg One:1”, kuram būtu nepieciešami vairāki lauvu dresētāji, lai savaldītu šo zvēru. Paši Koengisegg jau šo auto paspējuši nodēvēt par pasaules ātrāko ielas auto, bet auto industrijas zinātāji nosauc One:1 par nopietnāko „Buggati Veyron Super Sport” konkurentu. Debiju Koengisegg jaunākais veikums piedzīvos Ženēvas autoizstādē (6.-16. marts).

Zviedrijas superauto ražotāji, kuriem 12. augustā apritēs 20 pastāvēšanas gadskārta ir aprēķinājuši, ka „One:1” spēs sasniegt 439 km/h. Nedaudz biedējoši, taču šis superauto spēj teorētiski attīstīt vēl lielāku ātrumu, jo lielākoties ātruma attīstīšanu diktē Mišelin riepas, nevis piedziņa.

Foto: carmagazine.co.uk

„Koenigsegg One:1” virsbūve ir pilnībā veidota oglekļa šķiedras, kurš dot arī attiecīgo svaru – 1341kg, kas ir 50kg vieglāks nekā „McLaren P1”. Taču tas vēl nav pārsteidzošākais fakts svara kontekstā – „One:1” savu nosaukumu ieguvis no tā, ka katrs mašīnas kilograms veido vienu ZS, tātad, kopā sanāk 1341 ZS

Foto: carmagazine.co.uk

Taču „Koenigsegg” ne tikai šo auto sauc par pasaulē ātrāko ielas auto, bet arī tiek piedēvēts apzīmējums „Megavata auto”, jo tā dzinēja jauda ir tūkstoš kilovatu.

Foto: carmagazine.co.uk

Pieminot megavata auto ieskriešanās ātrumu – „Koenigsegg” ir pārliecināti, ka tas pārspēs visus tagadējos ieskriešanās rekordus, ieskaitot  0-200 km/h, 0-300 km/h, un pat 0-400 km/h sprintu, kā arī Ginesa pasaules ātruma rekordu, kurš šobrīd ir „Buggati Veyron Super Sport” īpašumā – 431 km/h

„Koenigsegg One:1” būvēs tikai sešos eksemplāros, un kā min ražotāji, visi modeļi jau iepriekš ir rezervēti. Pārdošanas cena pircējiem tiek lēsta ap 2 miljoniem dolāru.

Foto: carmagazine.co.uk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.