Ženēvas autoizstādē Peugeot prezentēs divus pavisam jaunus modeļus (+ foto)

No 6. līdz 16. martam Ženēvā notiekošajā autoizstādē Peugeot prezentēs divus jaunus modeļus – stilīgu pilsētas automašīnu Peugeot 108, kā arī jauno modeli 308 SW ar universāla virsbūvi. Pirmo reizi tiks prezentēts arī 1,2 litru trīscilindru PureTech dzinējs un īpaši ekonomiskais BlueHDi dīzeļmotors.

Foto: Publicitātes foto

Pilnīgi jaunais Peugeot 108 modelis ir maza automašīna ar modernu un pievilcīgu dizainu. Modelis ir pieejams triju vai piecu durvju hečbeka, un arī kabrioleta versijā. Pateicoties modeļa bagātīgajām aprīkojuma un krāsu kombinācijām, Jaunais 108 ir pielāgojams ikviena klienta gaumei. Vadītāja viedtālruni var savienot ar automašīnas skārienjutīgo ekrānu. Neskatoties uz kompaktajiem izmēriem, pateicoties garajam attālumam starp asīm jaunās automašīnas salons ir plašāks, vadība jutīgāka un riteņu saķere ar ceļu vēl labāka. Automašīna ir 3,47 metrus gara, sver 840 kilogramus un bagāžas nodalījuma tilpums ir 196 līdz 750 litri. Jauno Peugeot 108 var izvēlēties ar ekonomisko 68 zirgspēku 1,0-litra VTi vai 82 zs PureTech 1,2-litru VTi benzīna dzinēju. Jaunais Peugeot savā segmentā piesaka nopietnu konkurenci Opel Adam un Fiat 500 automašīnām. Peugeot 108 modelim izplūdes gāzu izmeši ir samazinājušies līdz 88 gramiem uz vienu kilometru. Tiek izgatavota arī šī modeļa hibrīda versija, kas, balstoties uz esošo tehnoloģiju, spēs samazināt CO2 izmešus līdz pat 50 gramiem.

Foto: Publicitātes foto

Peugeot vissvarīgākais jaunais modelis Ženēvā ir Peugeot 308 SW ar universāla virsbūvi (SportWagon). Modelis ir ievērojami plašāks un garāks par savu priekšgājēju, bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz pat 610 litrus un automašīnas garums ir 4580 milimetri. Jaunā Peugeot 308 modeļa nesen augstu vērtētā autovadītāja vieta Peugeot i-Cockpit sniedz autovadītājam un līdzbraucējiem pavisam jaunu braukšanas piedzīvojumu, pateicoties intuitīvajai autovadītāja vietai ar minimālismā veidotu dizainu. Kompakta stūre, 9,7 collu liels skārienjutīgs ekrāns un augstā viduskonsole nodrošinās īpašu un kvalitatīvu braukšanas baudījumu. Pateicoties jaunajai efektīvajai moduļa platformai (EMP2), jaunais 308 SW modelis ir 140 kilogramus vieglāks par savu priekšgājēju, un tam ir labāka dinamika – rezultātā, salīdzinot ar citiem līdzvērtīgiem  universāļiem, braukšana tajā ir baudāmāka. Jaunais Peugeot 308 SW modelis ir viena no videi visdraudzīgākajām automašīnām savā klasē, kurā ir apvienotas vislabākās tehnoloģijas dzinēju nozarē – Euro6 normām atbilstoši benzīna un dīzeļa dzinēji un BlueHDi versija, kas nozīmē, ka CO2 izmeši ir tikai 85g uz kilometru un vidējais degvielas patēriņš ir samazināts līdz 3,6 litriem.

Foto: Publicitātes foto

Abi modeļi nonāks pārdošanā Latvijā šī gada vasarā.

„Peugeot mērķis ir radīt automašīnas, kas bez individuāla dizaina un labām braukšanas īpašībām ir arī videi draudzīgas un ekonomiskas. To apstiprina arī fakts, ka nesen tirgū ienākušais pilnīgi jauno Peugeot 308 modeli Baltijas konkursā “Gada auto 2014” Top Gear izvēlēja par viszaļāko un ekonomiskāko automašīnu“, teica Peugeot Baltic mārketinga vadītāja Kerli Maro.

Foto: Publicitātes foto

Peugeot Ženēvas autoizstādē iepazīstinās arī ar divām modernām un videi draudzīgām dzinēju tehnoloģijām, kas tiek izmantotas Peugeot jaunākajās automašīnās: Blue HDi un EB2 PureTech. Blue HDi ir vismazākais piesārņojuma līmenis un degvielas patēriņš no šobrīd tirgū esošajiem dīzeļa dzinējiem. Peugeot modeļiem tas tiek izmantots visās sākot no 2013. gada iznākušajās dīzeļa dzinēja versijās. Blue HDi tehnoloģija sniedz iespēju samazināt izmešus līdz pat 90% un noturēt degvielas patēriņu optimālās robežās. Peugeot EB2 PureTech ir viegls 3-cilindru benzīna dzinējs, kura efektivitāti ir paaugstinājis cilindra lieluma samazinājums un atbilstoši Euro6 standartiem videi kaitīgo izmešu samazināšana.

Foto: Publicitātes foto

Peugeot ekspozīcijā kopā būs apskatāmi 28 modeļi, un bez jaunajiem modeļiem Peugeot Ženēvas autoizstādē iepazīstinās ar jau zināmiem modeļiem: apbalvojumu ieguvušo 308 tiem, kam patīk moderna ērtība, kompakto “crossover” modeli Peugeot 2008, sportisko 208 GTi un daudzus citus. No koncepta automašīnu klāsta tiks izstādīts muskuļotais 308 R Concept, nākotnes auto 2008 HYbrid Air, pasaulē ātrākā kalnā braukšanas automašīna 208 Pikes Peak un automašīnas ar pilnpiedziņas hibrīda dzinēju 3008 HYbrid4.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.