Spēcīgs, sportisks un kompakts — Audi Ženēvā prezentē jauno TT

Spēcīgais un muskuļotais, sportiskais un nosvērtais Audi TT savu pasaules pirmizrādi piedzīvos Ženēvas autoizstādē. Kompaktās klases sporta automobiļa trešās paaudzes modeļa izstrādātāji ir dinamiskā un daudzpusīgā veidā pārveidojuši virkni 1998. gada pirmās paaudzes TT modelī izmantotās idejas.

Jaunā Audi TT priekšpuses dizainā dominē horizontālas līnijas. Vienrāmja radiatora režģis ir izteiksmīgs un šaurs. Divas līnijas uz dzinēja pārsega veido V veida formu. Arī četru gredzenu novietojums ir citāds — tāpat kā R8 modelī, tagad tie atrodas uz dzinēja pārsega pašā priekšā.

Foto: Publicitātes attēls

Lielos gaisa ieplūdes vārstus atdala spraišļi. Tāds pats motīvs ir izmantots arī priekšējos lukturos — tos atdala spraišļi, kas reizē ir arī dienas braukšanas gaismu reflektori. Papildus Audi ir iespējams aprīkot ar LED vai tās progresīvo Matrix LED tehnoloģiju, kurā tālo gaismu staru veido atsevišķas gaismas diodes.

Daudzas jaunā Coupé detaļas atgādina klasisko pirmās paaudzes dizainu. Tam ir izteiktas apakšējās sānu malas, bet platās riteņu arkas veido izteiksmīgas ģeometriskas formas. Automobiļa priekšpusē riteņu arkas saskaras ar dzinēja pārsega līniju, kas stiepjas pāri automobiļa durvīm līdz pat pašai aizmugurei. Šaurie logi automobiļa aizmugurējā daļā ir iespaidīgi paši par sevi. Nedaudz izliektā aizmugurējo jumta balstu forma piešķir TT spēcīgu, sportisku izskatu un uzsver tā izturību.

Spēcīgu, sportisku iespaidu rada arī horizontālās līnijas automobiļa aizmugurē. Arī aizmugurējo lukturu dizainā ievērots priekšējo lukturu motīvs. Turklāt tie pastāvīgi ir ieslēgti, kas ir vēl viena Audi inovācija. Abus elementus katrā pusē savieno trešais bremzēšanas signāllukturis šauras līnijas formā. Visu dzinēju versiju izkliedētājos ir divi lieli, apaļi izpūtēji. Tāpat kā visiem Audi S modeļiem, arī TTS ir četri izpūtēja uzgaļi.

Savukārt salona dizains ir tik viegls un gaisīgs, ka tas jaunajā Audi TT atmodina īsti sportisku dabu. Viduskonsolei un durvju apdarei ir plūstošas, saskaņotas līnijas. Skatoties no augšas, mērinstrumentu panelis atgādina lidmašīnas spārnu. TT raksturīgo apaļo gaisa ieplūdes atveru dizains atgādina dzinējus, un tajos ir iebūvētas arī gaisa kondicionēšanas vadības pogas. Mērinstrumentu paneļa šauro dizainu ir izdevies iegūt, MMI monitoru aizstājot ar Audi virtuālo autovadītāja kabīni.

Dizaina parauga Audi TT trešās paaudzes modelis ir sistemātiski uzlabots it visās jomās gan no ārpuses, gan iekšpusē, tādējādi izveidojot īstu sporta automobili. Īpaši to izceļ asās līnijas, kas ir veidotas ļoti dinamiski un precīzi. Ārkārtīgi spēcīgu iespaidu rada automobiļa formu savstarpējā mijiedarbība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.