Dinamika atklātā telpā — Audi prezentē S3 Cabriolet

Dinamika atklātā telpā — Audi prezentē S3 Cabriolet. Četrvietīgais kabriolets ir pirmais tāda veida modelis šajā klasē. Tā 2,0 l TFSI dzinējs attīsta 221 kW (300 ZS) jaudu un 380 Nm griezes momentu, bet ar S tronic pārnesumkārbu tas patērē tikai vidēji 7,1 litru degvielas uz 100 kilometriem.

Jau vizuāli Audi S3 Cabriolet atstāj sportisku iespaidu. Tā kopējais garums ir 4,43 metri, riteņu garenbāzes garums – 2,60 metri, platums – 1,79 metri un augstums – 1,39 metri. Tā izmēri ir palielināti un eleganti sabalansēti. Automobiļa sāniem ir raksturīgas precīzas līnijas un spēcīgi veidotas formas.

Foto: Publicitātes foto

Četrvietīgajam kabrioletam ir elektrohidrauliski nolaižams un paceļams jumts. Tā vieglumu nodrošina magnēzija, alumīnija un augstas izturības tērauda konstrukcija. Jumta segums ir pieejams trīs dažādās krāsās. Kabrioleta jumts atveras un aizveras 18 sekundēs, pat braucot ar ātrumu līdz 50 km/h. Aktīvā pretapgāšanās sistēma pasargā autovadītāju un līdzbraucējus ceļu satiksmes negadījumos.

Dizaina detaļas liecina par četrvietīgā kabrioleta dinamikas potenciālu. Vienrāmja radiatora režģim, ko apskauj hroma rāmis, ir platīna pelēks ielaidums un dubulti šķērsstieņi alumīnija krāsā. Gaisa ieplūdes atveru ietvariem ir iespaidīgas malas, un tās ir nosegtas ar dubultiem stieņiem un šūnveida uzlikām. Priekšu un aizmuguri rotā S3 emblēmas. 12 virsbūves krāsu vidū ir ekskluzīvā Panther Black ar kristāla spīduma efektu un Sepang Blue ar perlamutra spīdumu.

Automobiļa sānus izceļ līnijas ap vējstikla rāmi un logu apakšējās līnijas no alumīnija, kā arī ārējo atpakaļskata spoguļu ietvari un šauro durvju sliekšņu apdare ir alumīnija krāsā. Aizmugurējo lukturu standartaprīkojumā ir iekļautas LED gaismas. Bagāžas nodalījuma pārsegu rotā spoileris, turklāt ir pārveidots arī automobiļa bamperis. Alumīnija krāsas stienis un četras vertikālas restes veido platīna pelēkās krāsas difuzoru, kas ieskauj Audi S sērijas modeļiem raksturīgos četrus izpūtējus.

Veiktspējas līderis — 2,0 l TFSI dzinējs

Audi S3 Cabriolet ir aprīkots ar augstākās klases 2,0 l TFSI dzinēju, kura jauda pie 5500 līdz 6200 dzinēja apgriezieniem minūtē ir 221 kW (300 ZS) un griezes moments pie 1800 līdz 5500 dzinēja apgriezieniem minūtē ir 380 Nm. Ar S tronic pārnesumkārbu aprīkots četrvietīgais kabriolets ātrumu 100 km/h sasniedz 5,4 sekundēs. Maksimālais ātrums 250 km/h tiek ierobežots elektroniski. Audi S3 Cabriolet pašmasa (bez autovadītāja) ir tikai 1620 kilogrami.

2,0 l TFSI dzinējs ar turbokompresoru un 1984 cm³ darba tilpumu ir īsts sporta dzinējs. Lieljaudas alumīnija virzuļi un augstākās izturības klaņi novada spēkus uz kloķvārpstu. Cilindra galvas alumīnija un silīcija sakausējums apvieno augstu termisko stabilitāti un izturību ar minimālu svaru. Divas līdzsvarošanas vārpstas nodrošina izcili stabilu dzinēja veiktspēju.

Zibenīga piedziņa

Standartaprīkojumā pieejamā sešu pakāpju S tronic pārnesumkārba arī zemākajos pārnesumos nodrošina sportiskāku paātrinājumu, savukārt pie lielāka pārnesumskaitļa ļauj mazināt dzinēja apgriezienu skaitu un līdz ar to samazina degvielas patēriņu. Autovadītājs var lietot izcili ātro dubultā sajūga pārnesumkārbu automātiskajā D vai S režīmā vai vadīt to pats, izmantojot ātrumpārslēga sviru pie kontrolpaneļa vai papildaprīkojumā pieejamajās pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņas pie stūres.

Kā jau visi Audi S sērijas modeļi, arī S3 Cabriolet ir aprīkots ar quattro pastāvīgu visu riteņu piedziņu. Tā daudzplākšņu sajūgs ir novietots aiz aizmugurējās ass diferenciāļa vienmērīgai svara sadalei. Hidrauliskais, elektroniski vadāmais sajūgs normālos braukšanas apstākļos lielāko daļu griezes momenta pārvada uz priekšējiem riteņiem. Ja priekšējo riteņu saķere ar ceļu samazinās, griezes moments nekavējoties tiek novirzīts uz aizmuguri.

Audi radīta dinamika — šasija

Audi S3 Cabriolet dinamisko veiktspēju pilnveido šasijas ātrā, precīzā darbība un nevainojamā stabilitāte. Ass slodzes sadale ir lieliski sabalansēta attiecībā 56:44. To nodrošina slīpais dzinēja novietojums aizmugurē, kā arī priekšējās ass novietojums tālu priekšpusē. Abus šos risinājumus nodrošina Audi modulārā šķērsvirziena platforma. Priekšējās piekares balstrāmis un šarnīra balsti ir no alumīnija, savukārt aizmugurējā asī ir izmantots četru savienojumu mehānisms.

Salīdzinājumā ar Audi A3 Cabriolet šī modeļa virsbūve, pateicoties S Sport šasijai, ir par 25 milimetriem zemāka. Zobrata tipa stūres sistēma ar standartaprīkojumā pieejamo stūres pastiprinātāju ir veidota tā, lai stūres un riteņu kustības pagrieziena attiecība būtu precīzāka, līdz ar to sportiskums un komforts viens otru lieliski papildina. Apvienojumā ar elektromehānisko stūres pastiprinātāju, kas pielāgo savu darbību automobiļa braukšanas ātrumam, ir iespējams izvēlēties dažādas papildaprīkojumā pieejamas palīgsistēmas.

Audi S3 Cabriolet standarta specifikācijā ir iekļautas 225/40 R18 riepas un 8Jx18 alumīnija diski ar piecu paralēlo spieķu dizainu un spīdīgu sudrabkrāsas apdari. Papildaprīkojumā Audi piedāvā dažāda dizaina 18 vai 19 collu diskus.

Stilīgi melns salona dizains

S3 Cabriolet tīrā, elegantā salona apdare ir veidota pilnīgi melnā krāsā. Aizmugurējā sēdeklī ir vieta diviem pieaugušajiem, bet iesēšanos automobilī atvieglo īpaša komforta sistēma. Bagāžas nodalījuma 285 litru ietilpību ir iespējams palielināt, nolaižot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes. Ar nolaistu jumtu tā ietilpība ir 245 litri.

Četrvietīgā kabrioleta dinamisko dabu izceļ tā smalkās detaļas. Standarta ielaidumi ir veidoti no matēta alumīnija, bet liela daļa mērinstrumentu ietvaru ir no spīdīga alumīnija. Mērinstrumentu paneļa ciparnīcas ir S sērijai raksturīgā tumši pelēkā metāliskā krāsā, bet rādītāji un adatveida bultas ir baltas. Tahometru papildina trīsdimensionāls S3 logotips un virsspiediena rādītājs. Standartaprīkojumā ir iekļauta autovadītāja krāsu informācijas sistēma. Elektriski izbīdāmajā salona displejā (standartaprīkojums ar MMI radio un minēto sistēmu) ir integrēts īpašs S3 ekrāns.

Automobiļa virsbūvi pilnveido īpašie sporta sēdekļi. Sēdekļu virsmas iespējams izņemt, bet to atzveltnēs ir iešūti S3 logotipi. Apdare ir veidota no Pearl Nappa ādas un auduma. Papildaprīkojumā ir pieejama Alcantara un Pearl Nappa ādas vai Fine Nappa ādas un Velvet ādas apdare. Vizuālo efektu paspilgtina kontrastējošas krāsas šuves.

Audi S3 Cabriolet standarta komplektācijā ir ietverta arī sporta stūre ar ādas apdari un S3 emblēmu. Pēc pieprasījuma ir pieejama arī daudzfunkcionāla sporta stūre ar ādas apdari un pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām. Standartaprīkojumā ietilpst arī matēti nerūsējošā tērauda pedāļi un kāju balsti. Apvienojumā ar papildaprīkojumā pieejamo komforta atslēgu Start-stop sistēmas pogu ieskauj sarkanas krāsas ietvars. Alumīnija durvju sliekšņus rotā S3 logotipi. Papildaprīkojumu papildina pretaizdzīšanas signalizācija, ekskluzīva automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma, Xenon plus priekšējie lukturi un mantu glabāšanas un bagāžas nodalījuma komplekts.

Vienā līmenī ar pilnizmēra klases automobiļiem — papildaprīkojums

Plašā papildaprīkojuma klāsts ir arī ļoti pievilcīgs — tajā ietilpst priekšējo sēdekļu galvas līmeņa apsilde, LED priekšējie lukturi un komforta atslēga, un tie ir tikai daži piemēri. Informācijas un izklaides sistēmu klāsta augšgalā ir MMI Navigation plus sistēma ar MMI Touch sistēmu un augstas izšķirtspējas septiņu collu displeju. Papildaprīkojumā pieejamā Audi Connect sistēma nodrošina interneta pakalpojumus automobilī, izmantojot ātro LTE standartu. Bang & Olufsen audiosistēma garantē pilnvērtīgu skanējumu no 13 skaļruņiem.

Autovadītāja palīgsistēmas ietver standartaprīkojumā pieejamo autovadītāja uzmanības uzraudzības sistēmu, kā arī adaptīvo kruīza kontroli, Audi joslu maiņas brīdinājuma sistēmu, Audi aktīvo kursa maiņas brīdinājuma sistēmu, ceļazīmju atpazīšanas palīgsistēmu ar kameru, parkošanās palīgsistēmu ar izvēļņu displeju un Audi pre sense drošības sistēmu. S3 Cabriolet piegādes Vācijā tiks uzsāktas vasarā. Tā bāzes cena būs no 48 500 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.