“Porsche” valdes locekļus sūdz tiesā par neveiksmīgo “Volkswagen” pārņemšanas mēģinājumu

Vācijas holdingkompānijas “Porsche Automobil Holding SE” priekšsēdētāju Volfgangu Poršu un valdes locekli Ferdinandu Pīhu tiesā iesūdzējuši septiņi augsta riska ieguldījumu fondi jeb tā dēvētie hedžfondi par uzņēmuma neveiksmīgo mēģinājumu pārņemt autoražotāju “Volkswagen”.

Hedžfondi vēlas no kompānijas saņemt kompensācijas 1,8 miljardu eiro apmērā.

Foto: iAuto.lv

“Porsche” tiek apsūdzēts par tirgus maldināšanu pirms uzņēmuma mēģinājuma 2008.gadā pārņemt “Volkswagen”. “Porsche” sākotnēji noraidīja spekulācijas, ka plāno pārņemt “Volkswagen”, taču vēlāk atklāja, ka uzņēmumam pieder vai tas rezervējis gandrīz 74% “Volkswagen” akciju.

Daļa investoru fondu biržā bija cerējuši uz “Volkswagen” akciju cenu kritumu gadījumā, ja “Porsche” neizteiks pārņemšanas piedāvājumu. Tomēr “Porsche” noklusētā informācija par akciju daļas palielināšanu izraisīja satricinājumu tirgū, investoriem steidzoties iegādāties “Volkswagen” akcijas.

“Porsche”, kas jau iepriekš saskārusies ar līdzīgām apsūdzībām, noraidījusi šos pārkāpumus.

Uzņēmuma centienus pārņemt “Volkswagen” apgrūtināja finanšu krīze un lejupslīde automašīnu tirgū, kompānijai nespējot iegūt pietiekami daudz līdzekļu, lai iegādātos atlikušo daļu akciju.

Savukārt 2009.gadā abas kompānijas panāca vienošanos, kurā “Volkswagen” piekrita pārņemt “Porsche”.

2009.gadā “Volkswagen” iegādājās 49,9% “Porsche” akciju, bet 2012.gadā atlikušo daļu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.