450 km/h ātrais „Koenigsegg” debitēs martā (+ foto)

Zviedru kompānijas „Koenigsegg” ekstrēmākā versija, superauto „One:1,” kas spēj sasniegt 450 km/h, tiks parādīts martā Ženēvas autoizstādē. Jau izlemts, ka pavisam taps seši šī modeļa eksemplāri, kas visi jau izpirkti, izmantojot iepriekšējās pieteikšanās iespēju.

„Koenigsegg One:1” aprīkots 5 litru astoņu cilindru twin turbo dzinēju, kas attīsta 1400 ZS jaudu. Tā kā superauto svars ir 1400 kg, tad vienam zirgspēkam jāpārvieto tikai 1 kg masas, uz ko, starp citu, norāda arī nosaukums: „One:1”   

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs apgalvo, ka viņu superauto 200, 300 un 400 km/h sasniedz ātrāk par jebkuru citu sporta automobili, kas pašlaik nopērkams tirgū. Piemēram, lai paātrinātos līdz 400 km/h „One:1” pietiks ar 20 sekundēm un runa šeit nav tik daudz par ātrumu, kā par to, vai šādu slodzi spēs izturēt riepas.

Jaunā superauto cena ir aptuveni divi miljoni dolāru, taču kompānijas vadītājs Kristians fon Kenigsegs atklāj, ka katra pārdotā automašīna nesīs zaudējumus. Tas tādēļ, ka patiesībā „One:1” ražošanas izmaksas ir vēl krietni lielākas, taču projekts kompānijai bijis nepieciešams, lai veicinātu zīmola atpazīstamību.

Interesanti, ka prestižais izdevums „GT Spirit” šo automobili nodēvējis par pirmo ultraauto (ultra car) pasaulē. Pēc „GT Spirit” iedalījuma zemāk par ultraauto izvietojas hiperauto (hypercar), piemēram, „McLaren P1” (916 ZS), bet vēl zemāk – superauto (supercar), piemēram, „McLaren 4-12C” (625 ZS).  

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.