„Cadillac” brauks ar dīzeli (+ foto)

Sarunā ar žurnālistiem, „Cadillac” kompānijas viceprezidents Roberts Fergusons atklājis, ka dažu tuvāko gadu laikā katra „Cadillac” modeļa motoru klāstā tiks iekļauts vismaz viens dīzeļdzinējs.

„Cadillac” vadība ir pārliecināta, ka šāds lēmums ļaus palielināt realizācijas apjomus Eiropas tirgū un nodrošināt ASV valdības uzlikto degvielas patēriņa normatīvu izpildi. Detalizētāku informāciju Fergusons nav sniedzis, vien atzīmējis, ka būtu laimīgs, ja dīzeļdzinēji „Cadillac” modeļu piedāvājumā tiktu ieviesti līdz šīs desmitgades beigām.

Cadillac Escalade Detroitas 2014.gada izstādē Foto: Publicitātes foto

Topmenedžeris uzsvēris, ka apvidus automobilim „Escalade” dīzeļdzinējs noderētu lieliski: „Šis modelis ir ļoti pieprasīts un nodrošina labu peļņu, tādēļ, jo vairāk tirgos ar to iziesim, jo labāk mums.” Fergusons apstiprinājis, ka „Cadillac” modeļu gamma tiks papildināta ar jaunu kompaktu krosoveru, kas konkurēs ar „Audi Q3” un „Mercedes-Benz GLA.” Jautājums ir izlemts, jo: „Neieviest tādu modeli, būtu vienkārši muļķīgi.”   

Cadillac Escalade Detroitas 2014.gada izstādē Foto: Publicitātes foto

Atgādināsim, ka Detroitas motoršovā „Cadillac” stendā varēja apskatīt jau pieminētā „Escalade” jaunās paaudzes modeli, kā arī divdurvju kupeju „ATS,” kas izgatavota uz „ATS” sedana bāzes. Apvidus automobilis „Escalade” komplektēts ar 6,2 litru 420 ZS V8, bet kupeju „ATS” piedāvās ar divlitru turbo četrcilindru motoru (275 ZS) vai 3,6 litru V6 (325 ZS).

Cadillac ATS Coupe Detroitas 2014.gada izstādē

Cadillac Escalade Detroitas 2014.gada izstādē Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.