„Audi A8” limuzīns pasargās no granātām (+ foto)

„Audi” laidis klajā sava flagmaņa „A8” bruņu modifikāciju „A8 L Security,” kas atbilst aizsardzības klasei VR7, savukārt dažas virsbūves daļas ir vēl pamatīgāk aizsargātas un atbilst VR9 un VR10 kategorijai. Tas nozīmē, ka limuzīna pasažieri būs aizsargāti no automātisko ieroču uguns, kā arī rokas granātu sprādzieniem zem virsbūves apakšas.

Vizuāli bruņu versija tikpat kā neatšķiras no limuzīna civilās modifikācijas, taču patiesībā „A8 L Security” ir integrēts drošības karkass, kas izgatavots, izmantojot roku darbu un īpaši izturīgus materiālus, tajā skaitā speciāli leģētu alumīniju un tēraudu, keramiku, armētu audumu un vairākslāņu stiklu. Bruņu modifikācijas svars ir krietni lielāks nekā sērijveida modelim, tādēļ „Audi L8 Security” ir pastiprināta piekare un spēcīgākas bremzes, bet par dzinējspēku izmanto 435 ZS jaudīgo turbo V8 vai atmosfērisko W12 ar 500 ZS jaudu. Pirmais dzinējs 100 km/h ļauj sasniegt 7,5 sekundēs, bet W12 to pašu izdara 5,1.

Foto: Publicitātes foto

Automobili var aprīkot ar dūmu un gāzu izvadīšanas sistēmu, automātisko ugunsdzēšanas iekārtu, tīra gaisa padeves sistēmu utt. – paredzētas dažādas opcijas, ko pasūtītājs izvēlas individuāli. Sedanam uzstādīta „Audi” patentēta durvju avārijas atvēršanas sistēma, kas darbojas sekojoši – ja vadītājs vai aizmugures pasažieris nospiež speciālu avārijas slēdzi un pavelk durvju rokturi, aktivizējas pirotehniskās patronas, kas „izspridzina” durvis no eņģēm. Aprīkojumā arī signālgaismu komplekts, sirēna, papildu atpakaļskata kamera, iekšējā sakaru iekārta, 19 collu riteņi ar speciālām riepām, kas ļauj turpināt kustību (ne ātrāk par 80 km/h) pat nopietnu bojājumu gadījumā.

„Audi” jau uzsācis pieteikumu pieņemšanu, piegādes solot uzsāk 2014.gada trešajā ceturksnī.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.