Ārsti cīnās par autosacīkšu leģendas Mihaela Šūmahera dzīvību

Septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) čempiona vācieša Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis pēc kritiena slēpojot ir kritisks, apstiprinājuši Grenobles slimnīcas ārsti.

Kā zināms, Šūmahers svētdien, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, krita un galvu atsita pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma, un sportists nekavējoties tika aizvests uz Grenobles slimnīcu.

Kā pavēstījis slimnīcas pārstāvis, Šūmahera stāvoklis pēc ierašanās slimnīcā bijis smags un viņš nonācis komā. Ārstiem nekavējoties vajadzēja veikt operāciju, lai samazinātu spiedienu viņa galvā.

Slavenais sportists joprojām atrodas komā, un šādā stāvoklī viņš tiks uzturēts vēl kādu laiku.

Tikmēr Grenoblens slimnīcas profesors Žans Fransuā Pajē atklāja, ka vēl nav zināms, kad Šūmahers atveseļosies. “Varam teikt, ka viņš cīnās par savu dzīvību, šobrīd viņa situācija ir ļoti nopietna. Ir grūti kaut ko prognozēt, bet mēs strādājam nepārtraukti.”

Profesors uzskata, ja Šūmahers slēpošanas laikā nebūtu nēsājis ķiveri, iznākums būtu bijis letāls.

Tāpat Pajē atklāja, ka, visticamākais, Šūmaheram nebūs nepieciešama otra operācija.

Šūmahers šobrīd atrodas Francijas neirologa Žerāra Selāna aprūpē, kurš ir pazīstams gan ar pašu sportistu, gan ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Žanu Todu.

Septiņkārtējais čempions saņēmis triecienu galvas labajā pusē.

Šūmaheram 3.janvārī paliks 45 gadi.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot “Benetton” vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams “Ferrari”.

Pirmo reizi Šūmahers no F1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu “Mercedes” komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.