„BMW i8” rodsteram zaļā gaisma (+ foto)

Vācu autobūves kompānija „BMW” nolēmusi papildināt hibrīdautomobiļa „i8” saimi ar rodstera modifikāciju. Izdevums „Bimmerpost” ziņo, ka šāds lēmums pieņemts 13.decembrī, kompānijas vadības saietā Minhenē, „i8” sērijveida modeļa prezentācijas laikā.

Foto: Publicitātes foto

„i8” rodsters (Spyder) tiks aprīkots ar tādu pašu spēka iekārtu kā „i8” kupeja. Tās sastāvā ir 1,5 litru 231 ZS benzīna turbo motors un 131 ZS jaudīgs elektromotors. Pirmais no tiem griež aizmugures riteņus, bet elektromotors atbild par priekšējo riteņu piedziņu. Sistēmas kopējā jauda ir 362 Zs un 570 Nm.

Foto: Publicitātes foto

Ar elektropiedziņu „i8” var nobraukt 35 kilometrus, bet kopējais nobraukums, izmantojot visus resursus, var sasniegt 500 km. Braucot ar elektrību sportkāra maksimālais ātrums nevar pārsniegt 120 km/h, bet, izmantojot benzīna motoru elektronika neļaus braukt ātrāk par 250 km/h. Ražotāja dati liecina, ka 100 kilometru distancei „BMW i8” pietiks ar 2,5 litriem degvielas. „BMW i8” dzinējs var darboties piecos režīmos, sākot ar īpaši ekonomisku un beidzot ar izteikti sportisku.  

Foto: Publicitātes foto

„BMW i8”kupejas oficiālā tirdzniecība sāksies 2014.gada pavasarī, savukārt „Spyder” modeļa ražošana sāksies 2015.gada beigās.

Foto: Publicitātes foto

„BMW i8”kupejas cena sāksies no 126 000 eiro.Nesen medijos parādījās informācija, ka visi bavāriešu superhibrīda eksemplāri izpirkti gadu uz priekšu.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.