Auto Zeitung atzīts Alfa Romeo 4C par labāko sporta automobili

Itāliešu koncerns „Fiat Group Automobiles” svin uzvaru — šogad klajā nākušo sporta super automobili „Alfa Romeo 4C” Vācijas žurnāla „Auto Zeitung” izsludinātajā balsojumā „Auto Trophy 2013” lasītāji atzinuši par labāko ārvalstīs ražoto sporta automobili („Sportscars/Imported”).

Šajā balsojumā „Alfa Romeo 4C” ieguvis 17,2 % balsu un pārspējis tādus prestižus un dārgākus automobiļus, kā „Aston Martin V8 Vantage” (16,6 %) un „Jaguar F Type” (15,8 %).

Foto: Publicitātes attēls

Auto cienītāju sirdis visā pasaulē iekarojušajam „Alfa Romeo 4C” patiešām ir ar ko palielīties. „Alfa Romeo” inženieru izstrādātā un „Maserati” rūpnīcā, Modenā, ražotā pārsteidzošā dizaina divvietīgā kupeja ar aizmugurējo riteņu piedziņu garantē augstākā līmeņa sportiskumu un patīkamu braukšanu. Tā tehniskās iespējas, īpaši ērtā vadība, lieliskās aerodinamiskās īpašības un unikālais dizains sekmīgi turpina „Alfa Romeo” tradīcijas.

Ar šo modeli „Fiat Group Automobiles” atzīmē arī vieglas konstrukcijas sportakupejas automobiļu atgriešanos. Ne par velti „Auto Zeitung” lasītāji to atzinuši par labāko vieglas konstrukcijas automobili („Best Lightweight Car”) pirmajā „Green Mobility Trophy” balsojumā, kas notika augustā.

Jaunais sportiskais „Alfa Romeo 4C” var attīstīt ātrumu 258 km/h, no 0 līdz 100 km/h paātrinājumu tikai 4,5 sekundēs. Tik lieliskus rezultātus šim modelim palīdz sasniegt optimāls svara sadalījums un automobiļa kopējais svars, kas nepārsniedz 895 kg. Automobiļa virsbūves lielākā daļa ir izgatavota no oglekļa šķiedras, alumīnija, tērauda un lējuma loksnes sakausējuma (SMC – Sheet moulding compound). Iespaidīgās automobiļa tehniskās īpašības izceļ arī jaunais 240 ZS 1750 modeļa četrcilindru benzīndzinējs ar turbīnu un jaunākās paaudzes „Alfa TCT” pārnesumkārbu, kā arī ar „Alfa DNA” funkciju un iespēju izvēlēties pilnīgi jaunu Race (sacīkšu) režīmu. Griezes moments un dzinēja jauda nosaka pilnīgi jaunus standartus šajā segmentā — 137 ZS/l sasniedz tikai pie 200 Nm/l griezes momenta, bet 240 ZS tiek attīstīts ar 6000 apgriezieniem minūtē.

Foto: Publicitātes attēls

„Alfa Romeo 4C” modeļa „kontā” ir arī tādi prestiži apbalvojumi, kā Austrijas žurnāla „AutoBild” dibinātā 2013. gada dizaina balva („Design Award 2013”), Spānijas žurnāla „El Economista” 2013. gada labākā sporta automobiļa tituls („Best Sports Car 2013”) un visaizraujošākā automobiļa tituls („Most Exciting Car of 2013”), ko „Alfa Romeo 4C” piešķīra Apvienotās Karalistes žurnāls „What Car?”.

„Alfa Romeo 4C”, kas iekarojis sporta auto cienītāju sirdis visā pasaulē, no nākamā gada marta varēs pasūtīt arī pilnvarotā „Alfa Romeo” pārstāvja Baltijas valstīs SIA „Autobrava” salonā Latvijā. Tā cena būs sākot no 62 tūkst. eiro.

SIA „Autobrava” ir „Fiat”, „Alfa Romeo” un „Jeep” pilnvarotais pārstāvis Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar jaunu „Fiat”, „Fiat Professional”, „Alfa Romeo” un „Jeep” automobiļu tirdzniecību, veic šo, kā arī „Chrysler” un „Dodge” automobiļu remontu, rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecību. „Autobrava” pieder starptautiskajai uzņēmumu grupai „Modus group”. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.