Atklāts Nissan GT-R Nismo (+foto)

Debitējot Nissan GT-R Nismo, tiek pārsniegti rekordi un piepildās sapņi. Šis sportiskais automobiļa modelis piedāvā „rūpnīcā iestatītu” superautomobiļa dinamiku ar revolucionāri uzlabotu aerodinamiku un izcili precīzu vadāmību. Nissan GT-R jau ir pazīstami kā vieni no rezultatīvākajiem superautomobiļiem mašīnbūves nozarē, un tagad Nissan, izmantojot Nismo – zīmola autosporta speciālistu gadu desmitiem krāto sacīkšu pieredzi, radījuši jaunāko Nissan GT-R.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Nissan GT-R Nismo piemīt ekskluzīvs stils, kas iemieso seno autosporta filozofiju – forma seko funkcijai. Automobilis ir aprīkots ar neskaitāmām autosporta iedvesmotām tehnoloģijām, kas uzlabo automobiļa veiktspēju, pateicoties optimizētai aerodinamikai, piekarei un piedziņai, iegūstot izcili līdzsvarotu automobili, kas vienlīdz labi „jūtas” kā uz ielas, tā trasē.

  • Sacīkšu iedvesmotās, Nissan leģendārās GT-R versijas pasaules pirmizrāde.
  • 600 ZS (441 kW) dinamiskai veiktspējai.
  • Uzlabotā aerodinamika rada papildu 100 kg piespiedējspēku pie 300 km/h vēl labākai stabilitātei uz ceļa.

Nissan GT-R Nismo Japānā būs pieejams 2014. gada februāra beigās un Eiropā – vēlāk 2014. gadā.

Nissan izpilddirektors Karloss Gosns (Carlos Ghosn) apgalvo, ka šis ir visu laiku visātrākais Nissan GT-R: „Ar apļa laiku 7:08.679 mums ir visas tiesības apstiprināt, ka Nissan GT-R Nismo* ir uzstādījis plašražoto automobiļu apļa rekordu Nirburgringas trasē Nordšleifē, kas ir augstas veiktspējas sasniegumu zelta standarts.”

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Nissan GT-R Nismo pārskats – Nismo klāsta flagmanis

Mehāniskie elementi.

Nissan GT-R Nismo izmanto inovācijas, bezkompromisa risinājumus un autosporta iedvesmotas tehnoloģijas, lai sasniegtu aizvien jauna līmeņa jaudu, ātrumu un vadāmību. 

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Dzinējs: 

  • 3,8 litru V6 VR38DETT dzinēja radīšanā izmantota zinātība, ko Nismo guvuši, piedaloties tādos pasākumos kā pasaulslavenās Nirburgringas 24 stundu izturības sacīkstes. Dzinēja jauda ir paaugstināta – tagad 600 ZS (441 kW) – ar 652 Nm griezi.
  • Jaunie augstas plūsmas, liela diametra turbokompresori, kas tiek izmantoti „GT3″ sacensībās, uzlabo gaisa padevi, bet optimizētā katra cilindra aizdedzes laika kontrole un modernizētais degvielas sūknis uzlabo sadegšanu.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Šasija:  

  • Piekares iestatījumi, arī Nismo GT-R sacīkšu iedvesmoti, ir noregulēti satriecošai izveicībai, stabilitātei uz ceļa un izsmalcinātai vadāmībai, nemazinot izcilās brauciena īpašības.
  • Atsperes un pēc pasūtījuma izstrādātie Bilstein DampTronic amortizatori gan priekšējai, gan aizmugures piekarei ir īpaši noregulēti, lai nodrošinātu nepārspējamu saķeri un atsaucīgu vadāmību pat visizaicinošākajos sacensību apstākļos. Iespējams izvēlēties kādu no trīs piekares režīmiem: „Comfort”, „Normal” un trasē – „R” režīmu.
  • Nepārspējamu saķeri un vadāmību nodrošina ekskluzīvās Nismo riepas, ko izstrādājuši Dunlop. Priekšā: 255/40 ZRF20; aizmugurē 285/35 ZRF20.
  • Īpaši izstrādātas sviras, ar ko aprīkota priekšējā dubultsviru piekare, uzlabo gultņu darbību, optimizējot riteņu pozīciju, izbraucot pagriezienus ar augstu G koeficientu, un uzlabo stabilitāti gan taisnos posmos, gan izbraucot līkumus. Turklāt tiek izmantotas lielas, augstas izturības skrūves, kas uzlabo stingrību riteņa un rumbas savienojuma vietā.
  • Lai samazinātu virsbūves sasvēršanos, izbraucot pagriezienus un mainot virzienu, Nissan GT-R Nismo ir aprīkots ar 17,3 mm dobu aizmugurējo pretapgāšanās stieni, kas paaugstina pretšūpošanās stingrību, vienlaikus palīdzot samazināt svaru.

Virsbūve: 

  • Labāka virsbūves izturība panākta, papildus šuvju metināšanai izmantojot līmi, kā rezultātā paaugstinātas slodzes apstākļos piekares atsaucība ir precīzāka – tas ir Nismo „rūpnīcas iestatījumu” uzlabojums.

Eksterjera dizains – ekskluzīvs stils un uzlabota aerodinamika

  • Izmantojot jaunākās šķidrumu dinamikas datorsimulācijas tehnoloģijas, lai analizētu gaisa plūsmu, Nismo ir izstrādājuši aerodinamikas paketi, kas uzlabo stabilitāti uz ceļa, samazina gaisa pretestības negatīvo ietekmi, turklāt piešķir automobilim draudīgu un muskuļotu tēlu.
  • Priekšējais bamperis, dzinēja pārsega josla un oglekļa aizmugures spoileris uzlabo piespiedējspēku, pazeminot smaguma centru un radot papildu 100 kg (pie 300 km/h) salīdzinājumā ar tikko uzlaboto 2014. gada GT-R automobiļa modeli. Automobiļa aerodinamiskās īpašības ir noregulētas tā, lai piespiedējspēks jebkurā ātrumā būtu vienmērīgi sadalīts no priekšgala līdz aizmugurei, vēl vairāk uzlabojot vadāmības īpašības. Platāka priekšējā bampera konfigurācija un pagarinātais, bet sašaurinātais aizmugures bampera dizains nodrošina Cd 0,26, kas ir vienāds ar 2014. gada Nissan GT-R aerodinamiskās pretestības koeficientu.
  • Nissan GT-R Nismo būs pieejams piecās virsbūves krāsās: Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver un Vibrant Red. Tikai GT-R Nismo automobiļa modelim pieejamā Dark Matte Grey krāsa akcentēs automobiļa iespaidīgo, muskuļoto eksterjeru.
  • GT-R Nismo melnie 6 spieķu riteņi iedvesmu guvuši no Nissan leģendārā „GT500″ sacīkšu automobiļa.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Automobiļa salons

  • Nissan GT-R Nismo kabīne vairo autovadītāja pašpārliecinātību gan ar meistarīgo dizainu, gan ar optimizēto autovadītāja pozīciju.
  • Ergonomiski veidotie RECARO sēdekļi ar regulējamām oglekļa šķiedru atzveltnēm (Eiropa/Japāna) ērti, tomēr stabili atbalsta autovadītāju un priekšā sēdošo pasažieri.
  • Nismo sacīkšu automobiļi ietekmējuši arī stūres dizainu, kas ir apvilkta ar Alcantara®, lepojas ar trīs spieķiem, sarkanu centrālo elementu un sarkanām vīlēm – kopā nodrošinot vislabāko satvēriena, atsaucīguma un komforta kombināciju.
  • Kombinētajam instrumentu blokam ir oglekļa imitācijas apdare, bet tahometrs ir sarkanā krāsā. Arī mērinstrumentu panelis ir apdarināts ar Alcantara®.
  • Salona dizains ietver diskrētas, sarkanas nošuves sēdekļu, durvju un stūres apdarē.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Par Nismo 

  • Nismo, saīsinājumā no Nissan Motorsports, ir Nissan augstas veikstpējas zīmols – viens no zīmola inovāciju un aizrautības radītājiem.
  • Nismo saviem klientiem dāvā plašu inovatīvu tehnoloģiju un augstas veiktspējas produktu klāstu. Nismo automobiļi nodrošina aizraujošu braukšanas pieredzi ar autosporta iedvesmotu aerodinamiku un stilu, ko pastiprina izcilas vadāmības īpašības un nepārspējama izveicība.
  • Autosporta pasaulē Nismo sacenšas augstākajos GT un sporta automobiļu sacīkšu līmeņos, piemēram, Japānas „Super GT” sērijā un Pasaules izturības čempionātos (WEC), kā arī nodrošina dzinējus komandām, kas piedalās Lemānas 24 stundu sacīkstēs un Eiropas Lemānas sērijā (ELMS). 2012. gadā Nissan GT-R otro gadu pēc kārtas uzvarēja „Super GT” čempionātā.

*Nissan GT-R Nismo ar trases papildaprīkojumu.

*Autech Japan atbild par Nissan GT-R Nismo plānošanu un ražošanu, kam nepieciešama personīga automobiļa reģistrācija.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

2014. gada NISSAN GT-R 

Nissan GT-R evolūcija nekad nebeidzas. Iepazīstinot ar 2014. gada automobiļa modeli, Nissan leģendārais sporta automobilis dāvā jaunu „inovāciju, kas iedvesmo” vīziju, piedāvājot jauna līmeņa izsmalcinātību, neupurējot veiktspēju.

  • Pārkalibrēta piekare nodrošina izsmalcinātāku braucienu un labāku stabilitāti uz ceļa.
  • Modernizēts eksterjers ar LED lampu tehnoloģiju un izteiksmīgu priekšgala un aizmugures dizainu.
  • Augstākās kvalitātes kabīnes dizains un apdares iespējas.

2014. gada Nissan GT-R pārdošana Japānā sāksies 2. decembrī, kam sekos pārdošanas atklāšana pie Nissan dīleriem visā pasaulē.

2014. gada Nissan GT-R dāvā vienmērīgāku brauciena komfortu, lielāku izsmalcinātību un augstākā līmeņa komfortu un apdari – atbilstoši lielā GT garam – un vienlaikus nodrošina elpu aizraujošu veiktspēju un stabilitāti uz ceļa. „Daudzpusīga veiktspēja” nozīmē, ka autovadītājs var izbaudīt GT-R spējas visā pilnībā – gan pagriezienu izbraukšanu uz līkumota kalnu ceļa, gan kruīzu uz šosejas, gan braucienu pilsētā.

Eksterjera un salona dizains automobilim dāvā greznības auru, un 2014. gada Nissan GT-R sniedz izsmalcinātu braukšanas prieku kā vispilnīgākais Nissan zīmola filozofijas – „inovācijas, kas iedvesmo” – iemiesotājs.

Nissan GT-R Nismo Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.