10 gadu vecs “Volvo” iekļūst drošāko auto desmitniekā (+ video)

Krosoveru “Volvo XC90,” kura drošības elementu konstrukcija jau gandrīz desmit gadu nav piedzīvojusi nekādas pārmaiņas, ASV Apdrošinātāju institūts lielceļu drošībai (IIHS) atzinis par atbilstošu mūsdienu drošības prasībām, piešķirot augstāko atzīmi “Top Safety Pick+” par pasažieru aizsardzību.

Augstāko atzīmi IIHS piešķir tikai tiem spēkratiem, kas veiksmīgi izturējuši triecienu ar 25 procentu pārklājumu, kā arī pārējos pārbaudījumus, ieskaitot apgāšanās imitāciju un sadursmi ar 40 procentu pārklājumu.

Rezultātu detalizētāks izvērtējums atklāja, ka vadītāja un pasažiera iespējas iedzīvoties smagās traumās nav lielas – priekšējais gaisa spilvens labi pasargāja galvu, bet sānu drošības spilveni un aizkari nepieļāva ķermeņa kontaktu ar automašīnas atlūzām un priekšmetiem no ārpuses.

Vienlaicīgi ar “Volvo XC90,” IIHS pārbaudīja “Subaru Impreza” universālu un uz tās pašas platformas tapušo krosoveru “XV,” kuri līdzīgi kā zviedru krosovers, tika novērtēti ar augstāko atzīmi “Top Safety Pick+.”

Volvo XC90 triecientesti ASV Foto: IIHS

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.