„Lexus” atklāj „BMW” 4.sērijas konkurentu (+ foto)

„Toyota” luksusa automobiļu zīmols „Lexus” iepazīstinājis ar kupeju „RC,” kas tiks sūtīta tirgū, lai konkurētu ar „BMW” 4.sērijas, „Audi A5” un „Mercedes-Benz” C klases kupejām.

Sākumā „Lexus” kupeja tiks piedāvāta divās versijās: „RC 350” un „RC 300h.” Versiju tehniskie raksturlielumi netiek atklāti, tomēr zināms, ka pirmajā gadījumā zem pārsega ieguls 3,5 litru V6 agregāts, bet otrā – hibrīdiekārta ar 2,5 litru benzīna dzinēju un elektromotoru. Ar šādiem spēka agregātiem tiek komplektēts arī sedans „IS,” kur tie attīsta attiecīgi 306 un 223 ZS. Kupejas „RC” kopgarums ir 4695 mm, platums – 1840 mm un augstums – 1395 mm, bet riteņu bāze sasniedz 2730 mm. Tādejādi kupeja ir par 30 mm garāka, par 30 mm platāka un par 35 mm zemāka nekā „IS” sedans, taču pēc riteņu bāzes garuma tā sedanam zaudē 70 mm.  

Foto: Publicitātes foto

„Lexus RC” veidota kompānijas jaunākajā korporatīvā dizaina stilā, komplektēta ar gaismas diožu lukturiem, 18 vai 19 collu vieglmetāla diskiem, kā arī „Lexus” modeļiem raksturīgo sešstūraino radiatora režģi, kam ir lielākais izmērs visā modeļu saimē. Interjers nedaudz atšķiras no sedana „IS” pēdējās paaudzes, piemēram, kursorsviras-peles manipulatora vietā „RC” multimediju sistēmas vadība notiek ar skārienjutīga paneļa palīdzību.

Foto: Publicitātes foto

„Lexus RC” kupeja plašākai publikai tiks parādīta Tokijas motoršovā, kas darbu sāks 23.novembrī.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.