„Magnum MK5” – superauto no Kanādas (+ foto)

Kanādas kompānija „Magnum Cars” iepazīstinājusi ar savu pirmo koplietošanas ceļiem paredzēto automobili – divvietīgu sporta rodsteri „MK5.”

Vaļējā tipa sportkārs tēmē uz supervieglo sporta bolīdu lauciņu, kura pazīstamākie pārstāvji ir austriešu „KTM X-Bow” un britu „Ariel Atom.”

Foto: Publicitātes foto

Pēc izskata kanādiešu bolīds vairāk līdzinās pirmajam, ir aprīkots ar četru cilindru 250 ZS jaudīgu benzīna motoru un sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kas vilkmi nodod automašīnas aizmugurējiem riteņiem. „MK5” masa ir tikai 545 kg, tādēļ 100 km/h tas sasniedz zibenīgi – 3,2 sekundēs. 3,91 m garā, 1,88 m platā un 1,07 m augstā automobiļa maksimālais ātrums ir 240 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Standarta aprīkojumā ir paaugstinātas berzes diferenciālis, sešu punktu drošības jostas, bremzes ar četru virzuļu skavām, atpakaļskata kamera, sportiska 310 mm izmēra stūre ar iebūvētu informācijas ekrānu, kas atspoguļo telemetrijas datus un laiku, kādā nobraukts aplis.

Foto: Publicitātes foto

„Magnum MK5” var pasūtīt Kanādas teritorijā. Rodstera cena – 139 000 ASV dolāru. Gadā kompānija plāno saražot ne vairāk par 20 eksemplāru.

Foto: Publicitātes foto

„Magnum Cars” pastāv kopš 1968.gada, kompānijas galvenā nodarbošanās ir sporta bolīdu ražošana un detaļu piegāde „Lotus,” „Williams,” „Renault,” „AGS” un „Larousse” sacīkšu mašīnām.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.