Līpiņš izcīna 6.vietu starptautiskās ekonomiskās braukšanas sacensībās

Foto: Publicitātes attēls

„Volvo Trucks” rīkotajās ekonomiskās braukšanas sacensībās „The Drivers Fuel Challenge” uzvaru izcīnīja Ungārijas pārstāvis Zoltans Simons, savukārt Latvijas braucējs Guntis Līpiņš izcīnīja 6.vietu, portālu „iAuto” informēja „Volvo Trucks” pārstāvji.

Sacensības notika Grobnikas autotrasē Horvātijā, un tajās 14 braucēju konkurencē tika noskaidrots Centrālās un Austrumeiropas čempions ekonomiskā transportlīdzekļa vadīšanā. Kvalifikācijas sacensībās gan piedalījās vairāk nekā 3200 autovadītāji.

Sacensību mērķis ir parādīt, cik degvielas ekonomijā nozīmīga loma ir autovadītājam. Lai arī cik modernas būtu kravas automobiļa tehnoloģijas, autovadītāja prasmes joprojām ir izšķirošais faktors degvielas patēriņa un līdz ar to arī emisiju samazināšanai, sniedzot būtisku ieguldījumu ne tikai vides aizsardzībā, bet arī transporta uzņēmuma izdevumu samazināšanā, norāda „Volvo Trucks” pārstāvji.

Vadītājiem bija jāveic divi Grobnikas autotrases apļi – katra apļa garums bija 8,4 km –, patērējot pēc iespējas mazāk degvielas un braucot ne ilgāk par 14 minūtēm. Tikai četri autovadītāji, kuri sasniedza divus labākos rezultātus ar kādu no diviem sacīkstēs izmantotajiem „Volvo FH” kravas automobiļiem, kvalificējās finālposmam pēcpusdienā. Šie vadītāji bija no Čehijas, Ungārijas, Polijas un Slovēnijas.

Simons savā finālbraucienā 8,4 kilometrus garo apli veica 12 minūtēs un 58 sekundēs, un vidējais degvielas patēriņš bija 25,95 litri uz 100 kilometriem.

Tomass Horcička no Čehijas un Staņislavs Miercejevskis no Polijas izcīnīja attiecīgi 2. un 3.vietu.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.