Alfa Romeo 4C uzstāda Nirburgringas rekordu (+ foto)

Jaunā itāļu kupeja Alfa Romeo 4C apliecinājusi savas spējas Nirburgringas trasē, uzstādot jaunu ātruma rekordu sērijveida automašīnām kategorijā līdz 250 ZS.

Alfa Romeo 4C 20,8 kilometru garo trasi nojoņoja 8 minūtēs 4 sekundēs, kas ir ātrāk par Porsche Cayman S un Audi R8.

60 000 eiro vērtā Alfa Romeo 4C, kas pārdošanā nonāca šoruden, aprīkota ar četrcilindru turbo motoru, kas kombinēts ar automatizēto TCT sešpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu, oglekļa šķiedras monokoku un no kompozītmateriāla gatavotu virsbūvi. Aizmugurējās piedziņas spēkrats ir tikai 900 kg smags, bet 240 ZS motors tam nodrošina 250 km/h maksimālo ātrumu. No vietas līdz simtam kupeja paātrinās 4,5 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Jau bāzes komplektācijā Alfa Romeo 4C piedāvā ar sporta sēdekļiem, klimatkontroles sistēmu, navigāciju, ādas stūri un augstvērtīgu audio iekārtu, kurai ir Bluetooth atbalsts mobilā telefona pārvaldīšanai ar balsi. Komplektā arī alumīnija pedāļi, ātrumu pārslēgšanas funkcija ar stūres lāpstiņām, TFT mērinstrumentu panelis, kā arī 17 collu diski priekšējiem un 18 collu diski aizmugurējiem riteņiem. Drošības aprīkojumā ABS, elektroniskā stabilitātes sistēma kopā ar kalnā uzbraukšanas palīgsistēmu, elektroniskā pretizslīdēšanas kontroles sistēma un Q2 bloķējošais diferenciālis.  Jāatzīmē sērijveida Alfa Romeo D.N.A. dinamiskā braukšanas kontroles sistēma, kas vadītājam ļauj pašam izvēlēties sev piemērotāko motora, piekares un elektronisko palīgsistēmu darbības kombināciju.

Foto: Publicitātes foto

Alfa Romeo 4C starta sērija ar 500 eksemplāriem jau esot izpirkta. Pavisam itāļi plāno uzbūvēt 3500 eksemplārus, no kuriem tikai 1500 paredzēti Eiropai.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.