Spānija atjauno automašīnu apmaiņas programmu

Spānija nolēmusi atjaunot automašīnu apmaiņas programmu, lai stimulētu nozari, kas palīdz veicināt valsts ekonomikas atlabšanu, ceturtdien paziņoja valdība.

“Mēs gatavojamies pagarināt šo programmu ar papildu 70 miljoniem eiro (49,2 miljoniem latu),” norādīja budžeta ministrs Kristobals Montoro.

Šo programmu, kuras gaitā tiek piedāvātas atlaides iedzīvotājiem, kuri iegādājas enerģiju taupošu automašīnu un apmaiņā nodod vismaz 12 gadus vecu automobili, Spānija ieviesa 2012.gada oktobrī, un tā tikusi atjaunota jau trīs reizes.

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Spānija ir Eiropā otra lielākā automašīnu ražotājvalsts un saražo miljoniem automobiļu gadā, taču 90% no tiem tiek eksportēti, pārdošanas apjomam iekšzemē pēc ekonomikas recesijas esot zemā līmenī.

Valdība norāda, ka eksports ir svarīgs elements atlabšanai, kas jau novērojama Spānijas ekonomikā.

Foto: iAuto.lv

Montoro prognozē, ka jaunu automašīnu pārdošanas apjoms valstī šogad veidos 700 000 vienību, salīdzinot ar 1,7 miljoniem 2007.gadā, tieši pirms ekonomiskās krīzes.

Automašīnu ražošanas nozare Spānijā nodarbina 250 000 cilvēku, un šā gada pirmajos sešos mēnešos tā radījusi 2400 darba vietas.

Volkswagen Jetta Hybrid Foto: iAuto.lv

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.