„Honda” hibrīdi „CR-Z” un „Insight” aiziet no Eiropas (+ foto)

Vājā pieprasījuma dēļ Japānas autobūves kompānija Honda nolēmusi pārtraukt hibrīdauto „CR-Z” un „Insight” tirdzniecību Eiropā.

„Honda CR-Z” un „Insight” aiziet no Eiropas, taču šo modeļu tirdzniecība pašmāju tirgū, kā arī Amerikas Savienotajās Valstiīs turpināsies, vēsta interneta vietne „CarBuyer,” atsaucoties uz saviem informācijas avotiem.

Lēmums saistīts ar nepietiekami lielo pieprasījumu un kopējo tirgus situāciju Eiropā. „Honda” necer, ka tuvākajā laikā situācija var mainīties, tādēļ „CR-Z” un „Insight” liktenis ir izlemts.

Tas neattiecas uz diviem citiem hibrīdiem, ko Honda plāno 2015.gadam – gan elitārais sportkārs „NSX,” gan videi draudzīgais minivens „Jazz” tiks piedāvāti arī Eiropai.

Sportkārs „Honda NSX” aprīkots ar 3,5 litru sešcilindru dzinēju, kas griež aizmugures riteņus un diviem elektromotoriem, kas atbild par priekšējo riteņu piedziņu. Sistēmas kopējā jauda – vairāk nekā 400 ZS. Minivena Jazz hibrīdmodifikācija būs komplektēta ar 1,5 litru benzīna motoru un elektromotoru, kas uz 100 km patērēs aptuveni 2,7 litrus degvielas. 

Honda CR-Z Foto: Publicitātes foto

Honda Insight Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.