Nav pieprasījuma – SRT samazina Viper izlaidi (+ foto)

ASV autobūves kompānija Chrysler, kuras paspārnē darbojas jaudīgo automobiļu kalve SRT, nolēmusi samazināt superauto SRT ražošanas daudzumu un turpmāk deviņu automašīnu vietā dienā izlaidīs vien sešus eksemplārus. Iemesls – nepietiekams pieprasījums.

Jaudīgo amerikāņu kupeju var nopirkt daudzās pasaules valstīs, taču lielākais noieta tirgus joprojām ir ASV, kur no pārdošanas sākuma (2013.gada februāris) realizēti 423 vairāk nekā 100 000 dolāru vērtā superauto eksemplāru. Lai gan SRT apgalvo, ka 2013.gadā SRT Viper iegādei pieteikušies 2000 klientu, ražotāja noliktavā šobrīd uzkrājušies 565 nerealizētu eksemplāru, tādēļ kompānijas pārstāvji nolēmuši apmeklēt dīleru centrus un sarīkot testu braucienus potenciālajiem klientiem.

Foto: Publicitātes foto

ASV tirgū SRT Viper maksā 102 485 dolāru, jaudīgā kupeja aprīkota ar 8,4 litru V10 motoru, kas attīsta 649 ZS jaudu un 812 Nm griezes momentu un strādā komplektā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

No vietas līdz simtam tas paātrinās 4 sekundēs un var sasniegt maksimālo ātrumu 330 km/h. Divvietīgajai kupejai ir augstas veiktspējas bremzes, diferenciāļa bloķētājs un sešu ātrumu manuālā pārnesumkārba. Kontaktu ar ceļa virsmu uztur plati 295 un 355 izmēra  riteņi. Sērijveida aprīkojumā ksenona starmeši, ādas salons, kruīzkontrole, sporta sēdekļi ar atmiņu, atpakaļskata kamera, automātiskā klimatkontroles sistēma, audio iekārta un radio ar iebūvētu cieto disku, ABS un ESP.

Foto: Publicitātes foto

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.