„Audi” sāks piedāvāt arī Q sērijas RS modeļus

Vācu autoražotājs „Audi” sāks piedāvāt RS modeļus arī Q sērijā, un pirmais paaugstinātas veiktspējas apvidus automobilis būs „Audi RS Q3”, portālu „iAuto” informēja autoražotāja pārstāvji.

Kompaktais augstas veiktspējas apvidus „Audi” tiks ražots Spānijas pilsētā Matorellā, un tas būs jau ceturtais RS modelis, ko ražotājs šogad laidīs tirdzniecībā.

Audi RS Q3 Foto: Publicitātes attēls

„RS Q3” būs aprīkots ar 2,5 litru TFSI dzinēju, kas spēj attīstīt 228 kilovatu (kW) jeb 310 zirgspēku (ZS) jaudu, savukārt tā griezes moments sasniegs 420 Ņūtonmetrus (Nm), darbojoties pie 1500 līdz 5200 apgriezieniem minūtē.

Lai paātrinātos līdz 100 km/h, jaunajam modelim būs nepieciešamas 5,2 sekundes, un tā maksimālais ātrums būs elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Automašīnas kombinētais degvielas patēriņš būs aptuveni 8,8 litri uz 100 km, ko palīdz sasniegt „start-stop” sistēma un regulējams eļļas sūknis. Standarta aprīkojumā būs iekļauta arī „drive select” sistēma ar trīs darbības režīmiem, kas ļauj autovadītājam izvēlēties sev piemērotākās akselerācijas un stūres iekārtas īpašības.

„Audi RS Q3” būs aprīkots ar septiņpakāpju „S tronic” ātrumkārbu, un autovadītājs varēs izvēlēties izmantot pārslēgšanas lāpstiņas uz stūres vai RS modeļiem raksturīgo pārslēgšanas sviru.

Aizmugurējiem riteņiem ir neatkarīgā četru sviru piekare, kā arī RS sporta piekare, kas pazemina automobiļa virsbūvi par 25 milimetriem.

Elektroniskā stabilizācijas programma būs pieejama arī sporta režīmā, taču to būs iespējams pilnībā izslēgt.

Vienlaikus, jaunajam „RS Q3” tiks piedāvātas arī īpaši vizuāli akcenti.

„Audi RS Q3” Latvijā būs pieejams no šā gada novembra.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.