Atklāts BMW i8 sērijveida modelis (+ foto)

Frankfurtes autoizstādē savu pasaules pirmizrādi piedzīvojis BMW elektriskā superauto i8 sērijveida modelis, kas jau 2013.gada nogalē nonāks pārdošanā.

Foto: Publicitātes foto

Divvietīgās kupejas gabarīti ir sekojoši: garums – 4689 mm, platums 1942 mm, augstums – 1293 mm, bet riteņu bāze – 2800 mm. BMW i8 galvenās sastāvdaļas ir alumīnija šasija, oglekļa monokoks un virsbūves paneļi, kas izgatavoti no plastikāta, kas pastiprināts ar oglekļa šķiedru. Automobilim ir lielisks gaisa pretestības koeficients (tikai 0,26) un svara sadalījums (50:50), bet par dzinējspēku kalpo hibrīdiekārta, kuras sastāvā ir 1,5 litru trīscilindru benzīna turbo motors ar 231 ZS jaudu un 131 ZS elektromotors. Komplektu papildina litija-jonu akumulatoru bloks, kura uzlādēšanai no mājas elektrotīkla būs nepieciešamas 1,5 stundas.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Ar elektropiedziņu i8 var nobraukt 35 kilometrus, bet kopējais nobraukums, izmantojot visus resursus, var sasniegt 500 km. Braucot ar elektrību sportkāra maksimālais ātrums nevar pārsniegt 120 km/h, bet, izmantojot benzīna motoru elektronika neļaus braukt ātrāk par 250 km/h. Ražotāja dati liecina, ka 100 kilometru distancei BMW i8 pietiks ar 2,5 litriem degvielas. BMW i8 dzinējs var darboties piecos režīmos, sākot ar īpaši ekonomisku un beidzot ar drastiski sportisku.   

 

No BMW tehnoloģijām jāizceļ lāzeru starmeši, kas ir par 70% jaudīgāki nekā gaismas diožu lukturi un BMW i8 būs pieejami kā papildaprīkojums. BMW superhibrīda cena sāksies no 126 000 eiro.  

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.