“Golf R” – jaunais flagmanis (+ foto)

Šīs ir Golf gads. 2013. gada pirmo sešu mēnešu laikā jau ir pieredzēta jaunā Golf GTI, Golf GTD, Golf Estate un Golf TDI BlueMotion debija. Tagad Volkswagen turpina aktīvo Golf produktu kampaņu ar šī modeļa sērijas flagmani – jauno Golf R.

Sporta automobilis ir aprīkots ar jauna dizaina 300 ZS TSI (221 kW), kas, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir par 30 ZS jaudīgāks un vienlaikus par līdz pat 18 procentiem efektīvāks degvielas patēriņa ziņā. Līdzīgi kā trīs iepriekšējie Golf R modeļi jaunajā modelī turbo dzinēja jaudu uz ceļa nodrošina, izmantojot pastāvīgo visu riteņu piedziņas sistēmu. Šajā gadījumā tā ir 4MOTION sistēmas jaunākā versija ar piektās paaudzes Haldex sakabi.

Pilnīgu dinamisku veiktspēju īsteno nesen konfigurētā sporta piekare sistēma (virsbūves augstums pazemināts par 20 mm), jaunā progresīvā stūres sistēma un “ESC Sport” – ko tagad iespējams pilnībā izslēgt, braucot pa sacīkšu trasi. Pēc izvēles pieejamās īpašās funkcijas ietver tālākattīstīto DCC dinamisko šasijas kontroles sistēmu ar braukšanas profila selektoru, kas piedāvā jaunu sacīkšu režīmu.

Golf R ar manuālo pārnesumkārbu sasniedz 100 km/h jau pēc 5,1 sekundēm (iepriekšējais modelis – pēc 5,7 sekundēm). Ar automātisko dubulta sajūga pārnesumkārbu (DSG) sporta automobilis klasiskajā sprintā šo ātrumu sasniedz vēl ātrāk – 4,9 sekundēs. Automobiļa maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h. Neskatoties uz automobiļa ārkārtīgi veiklo braukšanas sniegumu un par 30 ZS lielāko jaudu, Golf R degvielas patēriņš, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir samazināts no 8,5 līdz 7,1 l uz 100 km.

Arī CO2 izmešu rādītāji ir uzlaboti no 199 līdz 165 g/km. Degvielas patēriņa ziņā vēl efektīvāks ir Golf R, kas aprīkots ar stop-starta sistēmu un akumulatora reģenerāciju, līdz ar papildu 6 pārnesumu dubulta sajūga pārnesumkārbu (DSG). Šādā konfigurācijā degvielas patēriņš ir 6,9 l/100 km (159 g/km CO2). Salīdzinot ar iepriekšējo ar DSG aprīkoto modeli (8,4 l/100 km), degvielas ietaupījums ar DSG ir 1,5 l/100 km, kas atspoguļo minēto uzlabojumu par 18 procentiem.

Jaunais Golf R ir aprīkots ar plašu pielāgotu ekskluzīvu funkciju paketi. Līdz ar īpaši izstrādātiem buferiem, sānu sliekšņiem un 18 collu vieglmetāla diskiem, Golf R var vizuāli atšķirt kā iespaidīgu sporta automobili, pievēršot uzmanību detaļām, piemēram, standarta biksenona priekšējie lukturi ar jauna dizaina gaismas diožu dienas braukšanas gaismām (dual-U dizains), tumši sarkanas gaismas diodes aizmugurējos lukturus un divu kontūru izplūdes sistēma ar četriem hromētām izpūtēja uzgaļiem. Salonā Golf R savu flagmaņa pozīciju modeļu sērijas ietvaros apliecina ar sporta sēdekļiem no “Alcantara” audumu materiālu sajaukuma, trīs spieķu sporta stūri ar ādas apdari, apgaismojumu visā salonā, automātisku klimata kontroli un radio-kompaktdisku sistēmu ar skārienekrānu.

Spēcīgākā un degvielas patēriņa ziņā efektīvākā Golf R četru un divu durvju modeļu laišana apgrozība tirgū notiks šī gada ceturtajā ceturksnī.

 

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.