Arī bez pedāļiem un stūres – Volkswagen ideja par skolas autobusu (+ FOTO)

Ženēvas izstādē Volkswagen demonstrē vēl vienu automobili bez pedāļiem un stūres – konceptu Sedric, kurā iemiesota doma par skolas autobusu.

Vakar Volkswagen jau prezentēja savu galveno jaunumu – elektromobili I.D.Vizzion ar Level 5 autonomās braukšanas tehnoloģiju, kam stūre, pedāļi un cilvēka palīdzība vairs nav nepieciešama. Šodien vācu kompānija iepazīstinājusi ar vēl vienu jaunumu bez pedāļiem un stūres – skolas autobusa konceptu, kas tā arī saucas – School bus.

School bus ir pērnā gada koncepta Sedric jaunākā versija, kas tagad izkrāsota spilgti dzeltenā krāsā, apgādāta ar atbīdāmām durvīm abās pusēs, lieliem logiem, stikla jumtu un arkās paslēptiem riteņiem. Salonā ir divas sēdekļu rindas – viena vienkāršāka ar mantu uzglabāšanas kastēm apakšā, otra – komfortablāka, bet noderīgai laika pavadīšanai paredzēta virsma, ko var izmantot zīmēšanai.

Vējstikla vietā skolas autobusam uzstādīts OLED ekrāns, kas pilda izklaides kompleksa funkcijas, bet galamērķi autopilotam var norādīt ar vienas pogas palīdzību. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.