iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Bugatti Chiron Sport – 18 kg vieglāks un vēl ātrāks (+ FOTO)

Bugatti Ženēvas autoizstādē prezentējis Chiron Sport – jaunu sava vismaz 2,65 miljonu eiro vērtā varenauto modifikāciju, kas ir 18 kg vieglāka un vēl ātrāka.

Ja auto jau ir viens no ātrākajiem pasaulē, tad padarīt to vēl ātrāku nebūs viegli. Bugatti konstruktoriem tas tomēr izdevies, uzsvaru liekot uz svara samazināšanu. Šī iemesla dēļ Sport modifikācijai uzstādīti vairāki elementi no oglekļa šķiedras, tajā skaitā šķērsstabilizators, starpdzesētāja pārsegs un pasaulē pirmoreiz – no šī materiāla izgatavots logu tīrītāju mehānisms.

Savādāks ir arī izplūdes sistēmas deflektors, aizmugures stikls un riteņu diski, kas tapuši no vieglāka materiāla. Rezultātā svara samazinājums ir 18 kg.

Sport modeļa komplektācijā iekļauts Dynamic Handling Package ar adaptīvajiem amortizatoriem, kas ir par 10% stingrāki, pārveidota stūres iekārta un modernizēts aizmugurējas ass diferenciālis.

Konstruktoru pūles atalgojušās, jo, kā rāda mērījumi Nardo ātrumaplī, Sport modifikācija to veic par piecām sekundēm ātrāk nekā standarta Chiron modelis.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.