200 km/h pa pazemi – Īlons Masks parāda apakšzemes autobusa konceptu

Īlons Masks, uzņēmējs, kura vārds auto jaunumu lasītājiem parasti saistās ar elektrisko spēkratu kompāniju Tesla Motors, parādījis apakšzemes autobusa konceptu, kas varēs pārvietoties pa tuneļu sistēmu ar ātrumu līdz 200 km/h.

Biznesmenis informē, ka pazemes transportlīdzeklis pārvietosies pa tuneļu sistēmu, ko sagatavos kompānija The Boring Company. Tuneļus izmantos automobiļu un pasažieru pārvadāšanai, turklāt uzsvaru liekot uz gājējiem un velosipēdistiem nevis uz automašīnām.

Savā Twitter kontā Masks uzsver, ka tuneļus izmantos arī mašīnas, taču tikai pēc tam, kad būs apmierinātas sabiedriskā transporta prasības. Tas ir jautājums par taisnīgumu. Ja kāds nevar atļauties auto, tad viņam jābrauc pirmajam.

Paredzams, ka apakšzemes transporta sistēma sastāvēs no daudzām nelielām stacijām un tuneļiem pa kuriem ar ātrumu 200 km/h kursēs elektriskas platformas.

Pirmās detaļas par šo projektu Īlons Masks atklāja pērnā gada maijā. Toreiz viņš pastāstīja, ka līdz tuneļiem pasažierus un cilvēkus nogādās speciāli lifti, bet galapunktus savienos īpašas konstrukcijas sliežu sistēma. Šī tuneļu sistēma, savukārt, savienotos ar virsskaņas ātruma transportsistēmu Hyperloop, kas sasaistītu lielākās pilsētas.  

Tuneļu rakšanai Īlons Masks nodibināja kompāniju The Boring Company, kas pie sava pirmā pasūtījuma Losandželosā strādā kopš 2017.gada maija. 

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com/elonmusk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.